Login

Kosonen, Kristian

Taistelu Vasikkasaaresta

Kosonen, Kristian - Taistelu Vasikkasaaresta, ebook

23,10€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789522794932
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Sotaromaani sankaruudesta, petturuudesta ja pelkuruudesta.

Taistelu Vasikkasaaresta on vaikuttava kertomus kesän 1944 Vuosalmen tapahtumista. Kristian Kosonen kuvaa raadollisesti sodan tapahtumia ja sotilaiden tunteita taistelujen keskellä.

Kesä 1944. Tappiot olivat suuret jo ennen varsinaisen taistelun alkamista, kun voimakas tykistötuli oli verottanut komppanian kulunutta miesvahvuutta entisestään. Venäläiset vyöryivät päälle moninkertaisella ylivoimalla ja Vasikkasaaren taistelusta oli tulossa yksi sodan käännekohdista.

Komppanian asema oli strategisesti tärkeä. Vuoksen keskellä sijaitseva Vasikkasaari oli kuin piikki venäläisten lihassa. Vallattuaan saaren venäläiset olisivat yhden askeleen lähempänä Vuosalmen suuria peltoaukeita, joiden puolustusasemat olivat vielä pahasti keskeneräiset. Jos puolustus romahtaisi, olisi venäläisten helppo edetä suomalaisten joukkojen selustaan ja Suomen kohtalo olisi peruuttamattomasti vaakalaudalla. Tilanne oli äärimmäisen kriittinen, ja jokaisen panosta hevosmiehestä marsalkkaan asti tarvittiin nyt enemmän kuin koskaan. Puolustuksen oli yksinkertaisesti vain kestettävä.

Taistelu Vasikkasaaresta on vaikuttava kertomus kesän 1944 Vuosalmen tapahtumista. Kristian Kosonen kuvaa raadollisesti sodan tapahtumia sekä sotilaiden tunteita taistelujen keskellä.

Keywords: jatkosota, sotilaat, taistelut, Vasikkasaari, romaanit, sotakirjallisuus, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus, esikoisteokset

Author(s)
Publisher
Bazar Kustannus Oy
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
300 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522794932

We also recommend