Login

Kalanithi, Paul

Henkäys on ilmaa vain

Kalanithi, Paul - Henkäys on ilmaa vain, ebook

23,10€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789522794123
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Paul Kalanithi, 36-vuotias neurokirurgi, on valmistumassa kymmenen vuoden erikostumisvaiheen jälkeen. Hän kohtaa päivittäin työssään syöpään sairastuneita, joiden ennuste ei ole paras mahdollinen. Kunnes eräänä päivänä hän saa oman diagnoosinsa: neljännen vaiheen keuhkosyöpä. Noin vain, täysin yllättäen, Paulin ja hänen Lucy-vaimonsa tulevaisuudensuunnitelmat saavat täyskäännöksen.

Paul kirjoittaa lapsuudestaan, nuoruudestaan ja opiskeluajastaan lämpimästi, mutta ennen kaikkea hän pohtii elämän merkitystä monesta eri näkökulmasta: Mikä tekee elämästä elämisen arvoista kuoleman edessä? Mitä sitten kun elämä ei enää näyttäydykään portaikkona kohti tulevaisuutta? Millaista on saada esikoinen, pieni Cady-tytär, kun itse on kasvokkain oman kuolemansa kanssa?

Paulin kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Lucy työsti kirjan valmiiksi. Paulin sanat elävät kuin oppaana ja lahjana meille kaikille. Muistelmateos Henkäys on ilmaa vain on mykistävän kaunis kertomus rohkeudesta ja se vaikuttaa lukijaansa vielä pitkään kirjan kansien sulkeuduttua. Kirjaa on myyty yksin Yhdysvalloissa lähes miljoona kappaletta ja se on koko ajan myyntitilastojen kärjessä, Euroopan valloitus on vasta alkanut.

Keywords: muistelmat, lääkärit, kirurgit, erikoistuminen, neurokirurgia, sairastuminen, syöpätaudit, kuolema, potilaat, hoitosuhde, kuolevaisuus

Author(s)
Translator
Publisher
Bazar Kustannus Oy
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
255 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522794123

Similar titles