Login

Holappa, Henrik

Minä perustin uusnatsijärjestön – Suomen Vastarintaliikkeen ex-johtajan muistelmat

Holappa, Henrik - Minä perustin uusnatsijärjestön – Suomen Vastarintaliikkeen ex-johtajan muistelmat, ebook

14,10€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522647078

Entinen natsijohtaja paljastaa tietonsa liikkeen sisältä ja kertoo varoittavan elämäntarinansa.

Sisäministeriön mukaan uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliike voi aiheuttaa ”yhteiskunnallisesti merkittäviä turvallisuusuhkia”. Sen jäsenet ovat syyllistyneet Jyväskylän kirjastopuukotukseen Äärioikeisto Suomessa -kirjan (Into, 2012) yleisötilaisuudessa, kaasuiskuun Pride-kulkueessa ja muihin väkivallantekoihin. Järjestön tavoitteena on kansallissosialistinen Pohjola.

Oulusta kotoisin oleva Esa Henrik Holappa alkoi 17-vuotiaana verkottua Saksan, Yhdysvaltojen ja Ruotsin uusnatsien kanssa tavoitteenaan uusnatsijärjestön perustaminen Suomeen. Se toteutui vuonna 2008, kun Suomen Vastarintaliike syntyi. Holapasta tuli järjestön johtaja.

Vuonna 2014 Holappa katui toimintaansa ja aloitti salaisen irtautumisen liikkeestä. Hän päätti kertoa sisäpiiritietonsa ja varoittavan tarinansa julkisuuteen.

”Olen tuhlannut viimeiset 15 vuotta elämästäni uusnatsismille Suomessa ja ulkomailla. Olen lietsonut rotuvihaa ja kiihottanut kansanryhmiä vastaan.”
– Esa Henrik Holappa

Keywords: fasismi, uusnatsit, rasismi, johtajat ysa, poliittiset järjestöt ysa, uusnatsismi ysa, poliittiset liikkeet ysa, kansainväliset suhteet ysa, eroaminen ysa, ääriliikkeet ysa, oikeistoliikkeet ysa, sähkökirjat, muistelmat ysa, johtajat, poliittiset järjestöt, uusnatsismi, poliittiset liikkeet, kansainväliset suhteet, eroaminen, ääriliikkeet, oikeistoliikkeet, Suomi, muistelmat

Author(s)
Publisher
Into Kustannus
Publication year
2016
Language
fi
Edition
1
Page amount
200 pages
Categories
Personal history
 
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522647078
Printed ISBN
9789522646996

Similar titles