Login

Nikkanen, Hanna

Viaton imperiumi

Nikkanen, Hanna - Viaton imperiumi, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522640437

Suomen talouden perusta on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä rajusti. Olemme yksi maailman vauraimmista maista, ja meidän nokiamme, botniamme ja outokumpumme toimivat kaikkialla maailmassa. Vaurautemme nojaa Etelän raaka-aineisiin ja kasvaviin markkinoihin. Yrityksemme toimivat samassa ristipaineessa kuin muutkin kansainväliset suuryhtiöt: voittoja ja markkinaosuuksia pitää kasvattaa samalla, kun kuluttajille halutaan viestiä vastuunkannosta ja eettisyydestä.

Kun suomalaistaustaiset jättiyritykset perustavat plantaaseja Kiinaan, rakentavat televerkkoja Lähi-itään tai kaivavat kobolttia Kongon tantereesta, ne vaikuttavat lukemattomien paikallisten ihmisten kohtaloihin. Päätökset kaupoista tehdään täällä vauraassa pohjoisessa, ja täällä myös esitetään anteeksipyynnöt, kun jossakin on mokattu.

Kirja purkaa yritysvastuun käsitettä konkreettisesti, esimerkkien avulla.

Keywords: informaatioteknologia, Iran, kaivosteollisuus, Kongo, Latinalainen Amerikka, metsäteollisuus, Nokia, yritykset, etiikka, vastuu, ulkomaiset investoinnit, matkaviestinverkot, yhteiskuntavastuu, kansainväliset yritykset, ihmisoikeudet, yritystoiminta, liiketoiminta, Suomi, Kongo-Kinshasa, Brasilia, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Into Kustannus
Publication year
2010
Language
fi
Edition
1
Page amount
204 pages
Category
Economy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522640437
Printed ISBN
9789520105143

Similar titles