Login

Nysten, Tiina

Parisuhteen juridiikka

Nysten, Tiina - Parisuhteen juridiikka, ebook

9,75€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789522463555

Kirja antaa tietoa konkreettista tietoa parisuhteeseen ja lapsiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista sekä eri parisuhdemuotojen eroavaisuuksista lain kannalta.

Teoksessa käydään läpi parisuhdemuodot ja niiden oikeusvaikutukset. Käsiteltäväksi tulevat mm. avioliitto ja avoliitto sekä niiden päättymiseen liittyvät kysymykset. Kirjassa käydään läpi myös keskeisimpiä lapsiin liittyviä asioita, kuten isyyttä, huoltoa, tapaamisoikeutta ja elatusvelvollisuutta. Erikseen kiinnitetään huomiota perheoikeudellisten riitojen kulukysymyksiin. Kirjan tavoitteena on myös kumota yleisiä väärinkäsityksiä, joita monilla on esimerkiksi avio-oikeuden sisällöstä, lasten huoltomuodosta tai vaikkapa lasten vuoroviikkoasumisesta.

Kirja valaisee oikeusjärjestelmämme rakennetta ja antaa käytännöllisen yleiskuvan aihepiiristä myös sellaiselle henkilölle, jolla ei ole oikeustieteellistä koulutusta tai erityisasiantuntemusta perheoikeuden alalta. Kirjan lukeminen antaa valmiuksia ymmärtää erimerkiksi omaa avioeroprosessia hieman syvällisemmin tai antaa lasta koskevissa asioissa hyödyllistä taustatietoa siitä, millaisia sopimuksia voi ja kannattaa laatia.

Keywords: Parisuhde, avio-oikeus, avioehto, avioliitto, avoliitto, lapsioikeus, perheoikeus, lapsen huolto, lapsen oikeudet, vuoroviikkoasuminen, elatusvelvollisuus, elatusriita, isyyden tunnustaminen, rekisteröity parisuhde, parisuhde, lainsäädäntö, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Kauppakamari
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Page amount
194 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789522463555
Printed ISBN
978-952-246-335-7

Similar titles