Login

Hakkola, Esa

Esinevakuudet

Hakkola, Esa - Esinevakuudet, ebook

86,95€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789522460752

Esinevakuuksilla on pankkitoiminnassa ja muussa järjestäytyneessä luotonannossa suuri merkitys, jota nykyinen tilanne maailman taloudessa entisestään korostaa.

Tässä teoksessa esinevakuuksista eniten huomiota saa panttioikeus. Tarkastelun kohteena on panttioikeuden elinkaari sen perustamisesta realisaatioon. Kirjassa käsitellään seikkaperäisesti myös muita esinevakuuksia kuten pidätysoikeutta ja omistuksenpidätystä. Huomiota kiinnitetään myös erityisrahoitusjärjestelyihin, kuten rahoitusleasingiin, factoringiin ja arvopaperistamiseen.

Vakuudensaajan kannalta tärkeä on hänen oikeusasemansa eri maksukyvyttömyysmenettelyissä. Teoksessa käsitellään pantinhaltijan oikeusasemaa konkurssissa, ulosotossa, yksityishenkilön velkajärjestelyssä sekä yrityssaneerauksessa. Maksukyvyttömyysmenettelyjä koskeva lainsäädäntö on uudistunut viime vuosina.

Esinevakuudet on ainoa ajantasainen yleisesitys aiheesta. Teos on tarkoitettu ennen kaikkea yliopistolliseksi oppikirjaksi, mutta siitä on hyötyä kaikille esinevakuuksista tietoa tarvitseville.

Saatavilla myös paperikirjana Helsingin kauppakamarilta, tilaa tästä!

Author(s)
 
 
Publisher
Kauppakamari
Publication year
2009
Language
fi
Edition
1
Page amount
486 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789522460752
Printed ISBN
9789529982394

Similar titles