Login

Helander, Harald

Pyrynmaa Honkakoti joen poukamassa

Helander, Harald - Pyrynmaa Honkakoti joen poukamassa, ebook

12,40€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789522365613

Hän oli kuin vaahtopäinä pärskyvässä vedessä kiitävä sitkeä honkatukki. Hän oli kuin äärettömässä erämaassa väsymättömänä juokseva yksinäinen susi. Hän oli nuori Harald Helander, joka tunsi olevansa yhtä erämaaluonnon kanssa. Lappi oli saanut hänet valtoihinsa. Ei hän vielä tuolloin tiennyt, että Lapin ainutlaatuisen luonnon suojelusta tulisi hänen elämäntehtävänsä.
Maailmanhistorian myllerryksessä Helander joutui koulupoikana muuttamaan vanhempiensa kanssa sotaa käyvästä Suomesta sotaa käyvään Saksaan. Helsingissä 1934 syntynyt Harald pääsi ensimmäisen kerran palaamaan kotimaahansa vasta tullessaan suorittamaan asevelvollisuuttaan.
Maailma oli avoin vastavalmistuneelle rakennusinsinöörille. Työkomennukset veivät häntä ympäri maailmaa ja niin Lähi-idän kuin Kaukoidänkin vaativat olot ja vieraat tavat muokkasivat miehestä kaiken kokeneen kosmopoliitin. Vaikeiden ja vaarallistenkin tilanteiden herraksi hän pääsi uskomattomalla joustavuudella ja sinnikkyydellä, mutta myös loputtomalla huumorintajulla. Lomat omassa Pyrynmaassa Lapissa antoivat hänelle voimia kestää työmaiden koettelemukset.
Hälyttävät uutiset Suomesta, Lapin ikimetsien raiskauksesta toivat miehen kotiin. Hän lopetti nousujohteisen uransa ja päätti omistautua paikan päällä erämaiden suojeluun. Vuosikymmeniä hän on taistellut kuin susi, sitkeänä kuin ikihonka. Ei häntä turhaan ole nimitetty Suomen lehdistössä Harald Hirmuiseksi.
Vasta nyt ikämiehenä, 83-vuotiaana, Helander on suostunut panemaan paperille kokemuksiaan. Tämän kirjan tapahtumat voisivat olla jostakin Jack Londonin romaanista - mutta nämä ovat tositarinoita!
R.H.
Luonto ei kykene suojautumaan ihmisten toimenpiteitä vastaan.
Ihmisen on suojeltava luontoa.
Uskalla toimia luonnon puolesta!

Author(s)
Publisher
Mediapinta Oy
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
216 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789522365613
Printed ISBN
978-952-236-455-5

Similar titles