Login

Tuominen, Kari

Asiantuntija käynnistää oman yrityksen - EFQM 2013

Tuominen, Kari - Asiantuntija käynnistää oman yrityksen - EFQM 2013, ebook

27,30€

Ebook, PDF with Adobe DRM
ISBN: 9789522286093
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Also available in English
Starting up Your Professional Service Enterprise - EFQM 2013

Päivitetty EFQM 2013 mukaiseksi. Täydennetty EFQM -pisteitystaulukolla ja linkeillä täydentäviin kirjoihin. Saatavilla painettuna ja e-kirjana sekä suomeksi että englanniksi.

Kirja kuvaa rinnakkaisten esimerkkiparien ja Euroopan laatupalkintomallin ja ISO 9001 avulla Ollin ja Samin tapaa siitä, miten he käynnistävät yrityksensä sekä, miten he aikovat asiantuntijayrityksessään toimia ja ajatella.

Ollin ja Samin tavat toimia ja ajatella kertovat kahden eri toimintatavan eroista, ja lukija voi niiden avulla suunnitella omia toiminta- ja ajattelutapojaan käynnistäessään omaa yritystään.

"Aihe osuu todellakin minuun, sillä firmani on puolitoista vuotta vanha. Kirjan esimerkit sopivat hyvin minkä tahansa asiantuntijan esimerkeiksi erittäin hyvin. Kirja auttaa aloittelevaa yrittäjää jäsentelemään ja arvioimaan omaa tekemistään ja sitä voi käyttää parhaiten juuri siihen, mihin se tehty eli aloittavan asiantuntijayrittäjän itsearviointiin." Paula Keltaniemi, markkinoinnin ja myynnin konsultti.

Lisätietoja:

Kirjaesittely.pdf

Kirja-arvioita.pdf

Arviointilomake.xls

Tuoteluettelo.pdf

Oppaiden etusivu.pdf


Keywords: yrityksen johtaminen, organisaation johtaminen, strateginen johtaminen, asiantuntija, asiantuntijayrittäjä, yrittäjä, yrittäjyys, yksinyrittäjä, mikro-yritys, henkilöstöjohtaminen, kumppanuudet, talousjohtaminen, asiakastyytyväisyys, henkilöstön tyytyväisyys, yhteiskunta, taloudelliset tulokset, itsearviointi, laatupalkintomalli, efqm, euroopan laatupalkintomalli, laadunhallinta, laatujohtaminen, prosessijohtaminen, tuotekehitys, palvelujen kehittäminen, liiketoimintaprosessit, markkinoinnin kehittäminen, resurssijohtaminen, johtamisjärjestelmä, tiedot ja tietämys, tuotteet, palvelut, asiakassuhteet, kehittäminen, kehittämisen johtaminen, jatkuva kehittäminen, missio, visio, etiikka, arvot, muutoksen johtaminen, asiakastarpeet, kilpailukyky, mittaaminen, yrityksen käynnistäminen, yrityksen perustaminen

Author(s)
Publisher
Benchmarking Ltd Oy
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Series
Yrittäjyys
Page amount
112 pages
Category
Economy
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789522286093

Similar titles