Login

Jalonen, Jussi

Summan tarina. Talvisodan ratkaisutaistelun ihmiset ja historia

Jalonen, Jussi - Summan tarina. Talvisodan ratkaisutaistelun ihmiset ja historia, ebook

20,45€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522229427

Summassa helmikuussa 1940 käyty taistelu ratkaisi talvisodan lopputuloksen. Kun neuvostoarmeija onnistui murtamaan suomalaisten sitkeästi pitämän puolustuslinjan, sodan päättyminen oli enää vain ajan kysymys.

Eri lähtökohdista sotaan joutuneet miehet kävivät yhdessä läpi torjuntavoiton ja rintaman murtumisen ja jakoivat kolmen kuukauden ajan yhteisen todellisuuden taistelukentillä. Äärimmäiset kokemukset muokkasivat miehiä – läsnä olivat elämänhalu ja selviytymisen ilo, pelko ja tuska, kuolema ja tappaminen. Miltä tuntui rintamakarkuruus tai asetoverin kuolema?

Summan tarina on kertomus taisteluun osallistuneiden miesten kohtalosta ja kokemuksista, jotka jättivät syvät jäljet veteraanien mieleen ja elämään. Se on paljastava kuvaus siitä, millaista on olla sodassa.

Jussi Jalonen on sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistosta.

Keywords: Sotahistoria, Suomen historia, taistelut, sotarintama, sotilaat, sotatoimet, talvisota, puolustussota, hyökkäyssota, taistelupaikat, kotirintama, sotahistoria, toinen maailmansota, henkilöhistoria, Kuolemajärvi, Summa, Suomi

Author(s)
Publisher
SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Series
Kirjokansi
Page amount
377 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522229427
Printed ISBN
978-952-222-829-1

Similar titles