Login

Korpela, Jukka

Idän orjakauppa keskiajalla. Ihmisryöstöt Suomesta ja karjalasta

Korpela, Jukka - Idän orjakauppa keskiajalla. Ihmisryöstöt Suomesta ja karjalasta, ebook

9,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522226334

Suomesta ryöstettiin keskiajalla ihmisiä myytäväksi etelän keskusten orjamarkkinoilla. Venäläisissä kronikoissa on toistasataa kertomusta kaappausretkistä Karjalaan ja Suomeen. Koska vankien kuljetus pitkin Venäjän jokia oli kallista, pohjoisesta kannatti viedä pikkulapsia ja naisia, joista maksettiin korkeita hintoja. Vangit saattoivat päätyä orjiksi Persiaan, Kaukasiaan ja jopa Intiaan asti.
Idän orjakauppa keskiajalla kuvaa pohjoisen ihmisryöstöjä osana koko Venäjän orjakauppaa. Teos selvittää valaisevasti kaupan rakenteita: orjien kysyntää, määriä, kauppareittejä ja hintoja. Lisäksi se hahmottelee orjakaupan sosiaalista ja poliittista ulottuvuutta. Tutkimus on Suomessa uraauurtava – aiempia esityksiä aiheesta ei ole.

Jukka Korpela on Itä-Suomen yliopiston (UEF) yleisen historian professori.

Keywords: Aasia ja afrikka, antiikki ja bysantti, Karjala, historia, keskiaika, Suomen historia, Venäjä ja Neuvostoliitto, talous- ja sosiaalihistoria, väestöhistoria, yhteiskunta, yleinen historia, orjakauppa, ihmisryöstöt, orjuus, orjat, työvoima, sotaretket, ihmiskauppa, sähkökirjat, Suomi, Itämeren alue, Itä-Eurooppa, Pohjola

Author(s)
Publisher
SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Publication year
2014
Language
fi
Edition
1
Series
Historiallisia Tutkimuksia 266
Page amount
286 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522226334
Printed ISBN
978-952-222-590-0

Similar titles