Login

Markkola, Pirjo

Kotiseutu ja kansakunta. Miten suomalaista historiaa on rakennettu

Markkola, Pirjo - Kotiseutu ja kansakunta. Miten suomalaista historiaa on rakennettu, ebook

25,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522226211

Historiantutkijat ja kansatieteilijät rakentavat tutkimuksissaan kuvaa suomalaisista yhteisöistä, alueista ja paikallisista ominaispiirteistä. Kotiseutu ja kansakunta kysyy, miten yhteisön ja kansakunnan suhdetta on kuvattu, ja tekee ymmärrettäväksi tapoja, joilla yhteisöjä on käsitteellistetty historian ja etnologian tutkimuksessa. Kirja kyseenalaistaa kuvaa ”entisaikojen yhteisöistä” ja niiden yhtenäisyydestä. Teoksessa etsitään myös uusia tapoja ymmärtää jokapäiväisen elämän historiaa.

Artikkelikokoelma on tarkoitettu sekä oppikirjaksi että ajankohtaiseksi tieteelliseksi puheenvuoroksi kansainvälisen tutkimuksen kysymyksistä, joita ei ole aikaisemmin käsitelty suomen kielellä.

Keywords: Suomen historia, paikallishistoria, historiantutkimus, kotiseutu, historiankirjoitus, suomalaisuus, heimot, seurakunnat, yhteisöllisyys, noituus, papit, paikallisyhteisöt, yhtenäiskulttuuri, uskonnolliset vähemmistöt, juutalaiset, maaseutuväestö, kaupungit, talkoot, kylät, kansatiede, kartat, kerronta, tarinat, sähkökirjat, paikallishistoriat, Suomi, Laatokan Karjala

Author(s)
 
 
Publisher
SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Series
Historiallinen Arkisto 142
Page amount
310 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522226211
Printed ISBN
978-952-222-605-1

Similar titles