Login

Manner, Eeva-Liisa

Kävelymusiikkia pienille virtahevoille ja muita harjoituksia

Manner, Eeva-Liisa - Kävelymusiikkia pienille virtahevoille ja muita harjoituksia, ebook

16,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789522156945

Herkkää ja kuulasta proosaa rakastetulta runoilijalta. Tusina surullista, absurdia, ymmärtäväistä tarinaa yksinäisyydestä ja ystävyydestä; virtahevoista, norsuista ja musiikista. Mannerin novellikokoelma on kuin sävellys; se koostuu erillisistä tarinoista, mutta yhdessä ne muodostavat kauniin kokonaisuuden.

”Mennään kävelemään, hän sanoi. He menivät. Se oli kävelymusiikkia pieniä virtahepoja varten. Se oli puheliasta, paksua ja lyhytjalkaista musiikkia, ja samalla jotenkin lopullista ja peruuttamatonta. Leikillistäkin se oli. Oboesta tuli lyhyitä, hajamielisiä säveliä, jotka laajenivat kuin kuplat ja pyörivät ympäri ja yhtäkkiä hävisivät pois. Pop, ne sanoivat. Pop, sanoivat tahdikkaat virtahevoset. Ja pasuuna venytti itseään ja lauloi.”

Eeva-Liisa Manner (1921–1995) oli sodanjälkeisen Suomen huomattavimpia runoilijoita. Hänen läpimurtoteoksensa oli runokokoelma Tämä matka (1956). Runojen lisäksi Manner suomensi Shakespearea ja Kafkaa sekä valtavat määrät silkkaa viihdettäkin, mutta hänet muistetaan myös näytelmäkirjailijana. Hänen tunnetuimpia draamojaan ovat Uuden vuoden yö (1965) ja psykoanalyyttinen Poltettu oranssi (1968).

“Tekstit tuottavat älyllisiä oivalluksia, poikkeuksellisia kuvia ja tunnetason elämyksiä.” (Kiiltomato)

Keywords: Kertomakirjallisuutta, novellit, kertomukset, lyhytproosa, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
ntamo
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Page amount
112 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789522156945
Printed ISBN
9789522152626

We also recommend