Login

Pettersson, Marjut

Niin kuin sinä sen muistat

Pettersson, Marjut - Niin kuin sinä sen muistat, ebook

17,55€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522028280

Huikea trilleri koettelee lajityyppinsä rajoja nostamalla mysteerin keskiöön kysymykset, keneen voi luottaa ja kuka henkilöistä murhataan. Uutta on myös se, että kerronta kulkee toisessa persoonassa.

Väkivaltaisista pakkomielteistä kärsivä Kiti Uitto ei ole onnistunut luomaan elämänsä aikana suhdetta muihin kuin Jack Danielsiin ja Toni Vicoon, Monan aviomieheen. Mona suostuu tapaamaan alkoholisoituneen kälynsä pitkän välirikon jälkeen kuullakseen, mitä Kitin ja Tonin välillä aikoinaan tapahtui. Kumpikaan naisista ei aavista, että menneisyyden kaivamisessa on omat vaaransa. Se saattaa herätä henkiin. Totuus nouseekin vähitellen pintaan, sillä mikään ei pysy pikkukaupungissa piilossa. Ei varsinkaan murha.

Niin kuin sinä sen muistat on lopusta alkuun etenevä rikoskertomus, jonka tapahtumat käynnistyvät tunnustuksesta ja sitä edeltäneestä pidätyksestä. Kuulustelussa Kiti palaa ajassa taaksepäin antaakseen selityksen henkirikokselle, johon myös tutkintaa johtava rikosylikomisario on jollakin tavalla sekaantunut. Lopulta huomataan, että hauras nykyhetki koostuu menneisyyden vaietuista salaisuuksista, sellaisista joita Kiti ei itsekään tiedosta tai muista.

Marjut Pettersson (s. 1969) on turkulainen äidinkielenopettaja, jolla on kirjallisuudentutkijan tausta. Uuden romaaninsa tapahtumat hän on sijoittanut lapsuutensa ja nuoruutensa Uuteenkaupunkiin. Hän on aiemmin julkaissut Helvi Hämäläisen kirjailijantyöstä kertovan väitöskirjansa Ei kenenkään veli (2004, SKS) sekä esikoisromaanin Pohja (2014, Myllylahti), jossa nähtiin myös trillerin ja dekkarin piirteitä.

Keywords: tunnustus (myöntäminen), murha, menneisyys, salaisuudet, pikkukaupungit, kälyt, rikosylikomisariot, rikoskirjallisuus, jännityskirjallisuus, romaanit, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Myllylahti Oy
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Series
MurhaMylly
Page amount
216 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522028280
Printed ISBN
978-952-202-806-8

We also recommend