Login

Järvelä, Jari

Kosken kahta puolta

Järvelä, Jari - Kosken kahta puolta, ebook

9,65€

12,05€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789520401900

Kaksi mummia – kaksi totuutta kansalaissodasta.

7-vuotiaan pojan kaksi kesäpäivää v, 1977, kahdessa mummilassa. Koski erottaa mummit toisistaan, mutta syvin juopa heidän välillään ovat muistot vuodesta 1918.

Mummit asuvat samassa kaupungissa, välissä on koski. Toisen perhe oli sisällissodassa punaisten puolella, toinen valkoisten. Mutta heidän lapsensa rakastuivat kuin Romeo ja Julia. Ja saivat pojan. Toiseen mummilaan haetaan vesi kaivosta ja lämpö liiteristä. Leikkitoverina pihassa on Vilho-poika, joka vuonna 1918 sai reiän vatsaansa. Toisessa mummilassa on palkintopuutarha, katossa kristallikruunu ja seinällä Mannerheim. Poika elää kesäänsä kahdessa eri todellisuudessa ja kuulee mummeiltaan kaksi eri totuutta nuoresta Suomesta.

Jari Järvelä on monipuolinen kotkalainen kirjailija. Tällä kertaa hän hyödyntää omia lapsuusmuistojaan. Kirjailijan omat mummit olivat sisällissodassa eri puolilla. Vaikka romaani on puhtaasti fiktiivinen, omakohtaisuus tuo siihen erityistä koskettavuutta.

Keywords: muistot, lapsuus, kesänvietto, mummolat, pojat (perheenjäsenet), traumat, kansalaissota, isoäidit, lapsinäkökulma, kaupungit, aikatasot, suomenkielinen kirjallisuus, Suomen sisällissota, psykologiset romaanit, kaunokirjallisuus

Author(s)
 
Illustrator
Publisher
Tammi
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Categories
Novels
 
Psychological
 
War
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789520401900

We also recommend