Login

Hautala, Marko

Leväluhta

Hautala, Marko - Leväluhta, ebook

9,10€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789520401597

Suomen kauhukuningas palaa tummempana ja syvempänä kuin koskaan!

"Se on saalistaja. Se syö sienten rihmastoa, itiöitä, bakteereita, leviä ja muita pieniä elollisia hiukkasia. Se kykenee jakaantumaan moneksi. Se on yksi olento ja silti monta, kuin verkkainen piraijaparvi tai susilauma. Se piirittää saaliinsa. Se sulkee sen sisälleen. Imee hitaasti kuiviin."

Meeri palaa lapsuudenkotiinsa vuosien jälkeen. Keskellä puimattomia peltoja seisova talo on pysynyt entisellään, mutta kaikki sen sisällä on muuttunut: isä on kuollut hämärissä olosuhteissa, äidistä on tullut puhumaton hauras vanhus ja veli on suljettu psykiatriseen hoitolaitokseen.Lisäksi on jotain muutakin: talon uumenista löytyvä outo esine, joka ei jätä Meeriä rauhaan, sekä Leväluhta, pellon toisella puolella siintävä soinen lähde, johon on aikoinaan upotettu kymmeniä ruumiita ja joka vetää ihmisiä yhä oudolla tavalla puoleensa.
"Kuokkamummon hahmossa on sellaista hyytävyyttä, että vatsanpohjan lämpötila tuntuu laskevan pari astetta." Helsingin Sanomat

Marko Hautala on vaasalainen kirjailija, jonka romaaneissa yhdistyvät psykologinen jännitys ja kauhu. Hautala on saanut teoksistaan Kalevi Jäntin ja Tiiliskivi-palkinnon, ja hänen romaanejaan on käännetty muun muassa saksaksi ja englanniksi.

Keywords: outous, esineet, lähteet, suot, ahdistus, sukupolvet, lapsuudenkoti, maaseutu, Jännitys

Author(s)
Illustrator
Publisher
Tammi
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
260 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789520401597

We also recommend