Login

Raitasuo, Ilkka

Kellokosken prinsessa

Raitasuo, Ilkka - Kellokosken prinsessa, ebook

5,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789520106430

Prinsessa kertoo Kellokosken mielisairaalassa lähes koko elämänsä ajan asuneen Anna Lappalaisen elämästä. Vuonna 1896 syntynyt Lappalainen sairastui jo nuorena skitsofreniaan. Pian hänelle kehittyi voimakas ja koko elämän ajan kestänyt harha, jonka mukaan hän oli kuninkaallinen, Prinsessa.

Prinsessa eli harhansa mukaan niin johdonmukaisesti kuin se oli mahdollista. Vaikka häntä hoidettiin lähes kaikilla aikakauden hoitomenetelmillä (muun muassa tartuttamalla häneen malaria), hän ei parantunut, vaan uskoi olevansa kuninkaallinen. Loppujen lopuksi hoitohenkilökuntakin hyväksyi jossain määrin hänen harhansa ja jopa eli siinä mukana. Prinsessa oli mielisairaudestaan huolimatta eräänlainen voittaja. Hänen annettiin lopulta elää erilaisena, omassa harhassaan. Vuonna 1995 Kellokosken sairaalan puistoon pystytettiin Prinsessan muistomonumentti.

Keywords: henkilöhistoria, psyykkisesti sairaat, suuruusharha, mielikuvitus, identiteetti, kuninkaalliset, skitsofrenia, potilaat, mielisairaanhoito, historia, mielisairaalat, sähkökirjat, Tuusula, Kellokoski

Author(s)
 
Publisher
Like Kustannus Oy
Publication year
2011
Language
fi
Edition
1
Page amount
252 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789520106430

Similar titles