Login

Linjakumpu, Aini

Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot

Linjakumpu, Aini - Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot, ebook

24,85€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686686

Taloudellinen toiminta vanhoillislestadiolaisuuden piirissä on ihmisiä paljon puhuttava asia, josta ei kuitenkaan tiedetä juuri mitään. Lestadiolaiset tunnetaan yleensä ahkerina ja yritteliäinä ihmisinä, jotka toimivat erityisesti rakentamisen alueella. Aihepiiri on herkkä, koska lestadiolaisten keskinäisen tiiviin verkostoitumisen nähdään aiheuttavan ongelmia ja mahdollisesti jopa vääristymiä yritystoiminnan suhteen.

Kirja on ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta. Se pyrkii valaisemaan lestadiolaisyrittäjien menestyksen salaisuuksia. Kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenten piirissä harjoitetaan, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten lestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.

Kirjaa varten on kerätty tietoa yrityksistä ja yrittäjistä, haastateltu liikkeeseen kuuluvia ja kuulumattomia ihmisiä sekä analysoitu liikkeen omia julkaisuja yrittämiseen liittyen. Tutkimuksessa lestadiolaisten taloudellista toimintaa tulkitaan verkostonäkökulman avulla: millaisia taloudellisia verkostoja voidaan löytää ja miten ne ovat yhteydessä muihin lestadiolaisten verkostoihin. Tämä kytkeytyy siihen, miten verkostot edesauttavat yrittäjyyttä.

Keywords: verkostot, työmoraali, liiketoiminta, yritystoiminta, yritysetiikka, talous, uskonto, herätysliikkeet, yrittäjyys, lestadiolaisuus, kristillinen etiikka

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
293 pages
Category
Religions
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686686

Similar titles