Login

Liukkonen, Marjo

Hennalan naismurhat 1918

Liukkonen, Marjo - Hennalan naismurhat 1918, ebook

26,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686655

Hennalan vankileirillä tapahtui Suomen historian suurin naismurha.

Kun Suomen sisällissota päättyi toukokuussa 1918, valkoinen armeija sulki punaisia vankileireille. Yksi suurimmista sijaitsi Lahden Hennalassa.

Marjo Liukkosen uuden tutkimuksen mukaan Hennalan leirille suljettiin myös naisvankeja ja pakolaislapsia paljon enemmän kuin aiemmin on arvioitu. Vankileirillä tapahtui myös Suomen historian suurin naismurha, sillä yli 220 nuorta naista menetti siellä henkensä. Vaikka on kulunut sata vuotta, koskaan aiemmin ei ole kerrottu, mitä Hennalassa oikein tapahtui ja miksi.

"Hennalan naismurhat 1918" tuo ensi kerran esiin, kuinka laiton kenttäoikeus valikoi teloitettavat naiset. Kirja kertoo, keitä murhaajat ja vartijat olivat ja miksi he toteuttivat naisten joukkomurhan. Se paljastaa myös vankileirin olot laajemmin: lapsivangit, nälän ja janon sekä vankien raiskaamisen, pahoinpitelyn ja mielivaltaisen tappamisen.

Laajaan arkisto- ja muistitietoaineistoon perustuva teos kuvaa vavahduttavasti Suomen sisällissodan synkimpiä hetkiä.

Marjo Liukkonen on feministi, toimittaja, tutkija ja opettaja.

Keywords: 1918, kansalaissota, historiallinen sosiologia, sisällissodat, punaiset (kansalaissota), uhrit, naiset, lapset (ikäryhmät), naishistoria, vankileirit, poliittiset vangit, joukkomurha, kuulustelu, seksuaalirikokset, raiskaus, eugeniikka, Suomi, Lahti, Hennala

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
351 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686655

Similar titles