Login

Söderberg, Johan

Maailman taloushistoria - Esiteollinen aika

Söderberg, Johan - Maailman taloushistoria - Esiteollinen aika, ebook

25,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686631

Suom. Paula Autio

Oliko hopeakaivosten ehtyminen syy Rooman taloudelliseen tuhoon? Nousiko Mesopotamia aikansa talousmahdiksi kirjoitustaidon ansiosta?

Johan Söderberg kuvaa taloushistorian jännittävät linjat ihmiskunnan alkuhetkistä vuoteen 1800. Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on maantieteellisesti kattava kokonaisesitys, jossa poikkeuksellisesti nostetaan esille myös pienet maat ja naisten roolin taloudessa.

Tuhat vuotta sitten Eurooppa oli alkeellinen, harvaan asuttu alue, kun taas Kiinassa osattiin jo painaa paperia, ja Lähi-itä oli vilkas kaupan keskus. Vasta uuden ajan alussa kirjapainotaito ja muu tekninen kehitys muuttivat eurooppalaisten maailmankuvaa ja elämäntapoja. Siirtomaakauppa ja talouksien välinen vuorovaikutus yleistyivät. Maailma otti ensi askeleet kohti globaalia taloutta.

Havainnollinen ja oivaltava Maailman taloushistoria: Esiteollinen aika on parasta luettavaa jokaiselle taloudesta ja maailmanhistoriasta kiinnostuneelle.

Johan Söderberg on taloushistorian professori Tukholman yliopistossa.

Keywords: taloushistoria, yhteiskuntakehitys, esiteollinen yhteiskunta, talousjärjestelmät, taloudellinen kehitys, historia, maailmanhistoria

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
420 pages
Category
Economy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686631

Similar titles