Login

Alapuro, Risto

Valtio ja vallankumous Suomessa

Alapuro, Risto - Valtio ja vallankumous Suomessa, ebook

22,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686587

Suom. Mikko Alapuro"Valtio ja vallankumous Suomessa" on analyysi valtakamppailusta pienissä valtioissa. Teos on myös kuvaus Suomen sosiaalisista, taloudellisista ja poliittisista oloista 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa.

Professori Risto Alapuro tarkastelee Suomen sisällissotaa kansainvälisestä näkökulmasta, vallankumouksena, jota voi verrata muihin kumouksiin ja kumousliikkeisiin. Sota oli kahden valtakeskittymän, punaisen ja valkoisen, kamppailua vallasta emämaan romahtamisen luomassa valtatyhjiössä.

Alapuro tutkii kirjassaan, mikä sai vakiintuneen ja ei-kumouksellisen työväenliikkeen aloittamaan vallankumouksen. Hän myös vertaa Suomea ansiokkaasti muihin valtioihin ja osoittaa, etteivät Suomessa nähdyt kehityskulut olleet ainutlaatuisia.

Risto Alapuro on sosiologian emeritusprofessori, jonka erikoisaloja ovat sosiaaliset liikkeet ja verkostot sekä poliittiset konfliktit. Hän on julkaissut useita Suomen historian käännekohtia käsitteleviä tutkimuksia.

Keywords: 1900-luku, 1800-luku, 1918, 1917, poliittinen historia, kansainväliset suhteet, yhteiskuntarakenne, kansallisuusliikkeet, nationalismi, sisällissodat, kansalaissota, itsenäistyminen (valtiot), vallankumoukset, sosiaalihistoria, historia, Suomi, Venäjä

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
406 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686587

Similar titles