Login

Nordenstreng, Kaarle

Suomen mediamaisema

Nordenstreng, Kaarle - Suomen mediamaisema, ebook

36,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686556

Joukkoviestinten käyttö on kasvanut Suomessa kansainvälisesti huimiin mittoihin: nykysuomalaisen arjessa joukkoviestimet ovat läsnä yli kahdeksan tuntia vuorokaudessa eli noin puolet valveillaoloajasta. Mediateollisuuden liikevaihto on noussut yli kolmen miljardin euron. Sen bruttokansantuoteosuus ei kuitenkaan ole jatkanut aikaisempaa kasvuaan 2000-luvulla, vaan yhteiskunta medioituu yhä enemmän muillakin elämänaloilla erityisesti internetin välityksellä.

"Suomen mediamaisema" sisältää perustiedot suomalaisen median nykytilasta sen kaikilla lohkoilla: lehdistössä, radiossa, televisiossa, uutisvälityksessä, kirjallisuudessa, elokuvassa, kuvatallenteissa, äänitteissä, kirjastoissa sekä kielivähemmistöjen mediassa. Uusia mediamuotoja ja viestintäpolitiikkaa käsitellään omissa luvuissaan kirjan lopussa. Kirjoittajina ovat alan johtavat asiantuntijat.

Suomen runsaskasvuinen mediamaisema piirtyy tässä teoksessa tuotannon ja jakelun rakenteiden kautta. Näiden joukkoviestinnän instituutioiden tunteminen on välttämätöntä sekä alan opiskelijoille että ammattilaisille ja se on lähtökohtana myös mediasisältöjä ja vaikutuksia koskevalle tutkimukselle.

Keywords: media-ala, joukkoviestintä, joukkoviestimet, sanomalehdet, aikakauslehdet, lehdistö, radio, elokuva, kirjatuotanto, uutisvälitys, kuvatallenteet, video, äänitteet, kirjastolaitos, kielelliset vähemmistöt, Internet, sosiaalinen media, viestintäpolitiikka, sananvapaus, oikeudellinen sääntely, Suomi

Author(s)
 
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
363 pages
Category
General Works
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686556

Similar titles