Login

Väliverronen, Esa

Julkinen tiede

Väliverronen, Esa - Julkinen tiede, ebook

25,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686518

Mikä on avoimen tieteen paikka avoimessa yhteiskunnassa?

Kansalaisten kiinnostus tiedettä kohtaan on Suomessa poikkeuksellisen korkeaa. Tiede ja teknologia näkyvät yhä enemmän yhteiskunnassa, arjessa ja mediassa. Mitä tapahtuu, kun perinteisesti akateemisiin piireihin suljettu tutkimus tuodaan kaikkien saataville?

"Julkinen tiede" käsittelee tieteen roolia yhteiskunnassa ja kuvailee, kuinka tiede ja tutkijat esitetään mediassa ja populaarikulttuurissa. Teos rohkaisee tutkijoita osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja avaa tiedeviestinnän muuttuvia sääntöjä.

"Julkinen tiede" sopii niin tutkijoille, journalisteille kuin kelle tahansa tieteestä kiinnostuneelle. Sen tarkastelukohteina ovat monenlaiset ilmiöt sosiaalisen median tutkimusviestinnästä tiedebarometreihin ja tieteen kaupallistamishankkeista Breaking Bad -tv-sarjaan.

Esa Väliverronen on Helsingin yliopiston viestinnän professori.

Keywords: tiede, julkisuus, avoimuus, vuorovaikutus, yhteiskunta, tutkimustieto, yhteiskunnalliset vaikutukset, arviointi, verkkojulkaiseminen, open access, tiedeviestintä, tieteen popularisointi, asiantuntijuus, tiedejournalismi, populaarikulttuuri, sosiaalinen media, kansalaistiede, tieteensosiologia, mediatutkimus

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
223 pages
Category
Philosophy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686518

Similar titles