Login

Enroos, Rosi

Huostaanotto. Lastensuojelun vaativin tehtävä

Enroos, Rosi - Huostaanotto. Lastensuojelun vaativin tehtävä, ebook

28,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686143

Kattava kokonaisesitys huostaanotosta

"Huostaanotto" on Suomessa ensimmäinen tutkimusperustainen kokonaisesitys tästä merkittävästä ja eettisesti haastavasta aiheesta.
Teos paikkaa tutkimuksen aukkoa, sillä varsin vähän tiedetään siitä, mitä huostaanotossa oikeastaan tapahtuu. Kirjan artikkelit käsittelevät lastensuojelun koko prosessia: avohuollon työskentelyä, kiireellistä sijoitusta sekä juridisia ja hallinnollisia kysymyksiä. Lisäksi kirja havainnollistaa sitä, mitä huostaanotto merkitsee sijoitetulle lapselle ja hänen huoltajilleen.

Kirja keskittyy suomalaiseen lastensuojeluun mutta kontekstoi sitä muiden maiden käytäntöihin. Teos on kiihkoton kokonaisesitys ja alan perusteos, jonka ajantasaista tietoa tarvitsevat kaikki lastensuojelun ammattilaiset. Se sopii myös oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kirjan kirjoittajat ovat yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden tutkijoita, jotka ovat toimineet pitkään lastensuojelun kentällä.

Keywords: huostaanotto, interventio, sosiaalityöntekijät, lapsen asema, kokemukset, sijaishuolto, lapset, vanhemmat, sijaisvanhemmat, avohuolto, lastensuojelu, sosiaalitutkimus

Author(s)
Editor
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
334 pages
Category
Upbringing, Education
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686143

Similar titles