Login

Honkatukia, Päivi

Sukupuolistunut väkivalta. Oikeudellinen ja sosiaalinen ongelma

Honkatukia, Päivi - Sukupuolistunut väkivalta. Oikeudellinen ja sosiaalinen ongelma, ebook

31,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686105

Kattava yleisteos sukupuolistuneesta väkivallasta

Sukupuolella on väliä, kun on kyse väkivallasta. Miehet joutuvat väkivallan uhreiksi useimmiten julkisilla paikoilla, kun taas naisille vaarallisin paikka on koti ja väkivallantekijä on usein oma kumppani. Sukupuoli määrittää tapaamme ymmärtää väkivaltaa niin julkisessa keskustelussa, auttamistyön käytännöissä kuin oikeudellisena kysymyksenä.
Monitieteinen teos tarjoaa välineitä ymmärtää väkivallan syitä ja seurauksia. Aiheita ovat muun muassa väkivaltakokemusten yleisyys, oikeudelliset käytännöt, väkivallan uhrien ja tekijöiden auttamistyö sekä se, miten etnisyys, ikä ja muut erot liittyvät väkivallan sukupuolistuneisuuteen.
Teos on ensimmäinen suomenkielinen yleisteos aiheesta. Se sopii oppikirjaksi oikeus- ja yhteiskuntatieteisiin, sosiaalityöhön ja poliisikoulutukseen sekä ammatilliseksi käsikirjaksi monelle alalle.

Teoksen kirjoittajat ovat eri tieteenalojen johtavia asiantuntijoita useista yliopistoista ja tutkimuslaitoksista.

Keywords: väkivalta, sukupuolittuminen, sukupuoli, lähisuhdeväkivalta, parisuhdeväkivalta, perheväkivalta, seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, prostituutio, ihmisoikeudet, naiset, naisen asema, maskuliinisuus, mieheys, kulttuurierot, oikeussosiologia, oikeuskäytäntö, kriminologia

Author(s)
 
 
Editor
 
 
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
378 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686105

Similar titles