Login

Parviainen, Jaana

Ruumiillisuus ja työelämä. Työruumis jälkiteollisessa taloudessa

Parviainen, Jaana - Ruumiillisuus ja työelämä. Työruumis jälkiteollisessa taloudessa, ebook

28,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517686020

Millaisiin asentoihin työruumis taipuu palvelutaloudessa?

Miten sosiaalisia taitoja vaativaa työtä tehdään ruumiillisesti? Mitä tarkoittaa itsen yrittäjyys ja millaisin keinoin työruumista kehitetään? Kuinka rekrytoijat tunnistavat ”hyvän tyypin”?
"Ruumiillisuus ja työelämä" pohtii, millaisia seurauksia palvelutalouteen siirtymisellä on ollut työntekijöille, työorganisaatioille ja johtamiselle. Kyse on merkittävästä yhteiskunnallisesta murroksesta, joka koskee lähes kaikkia työikäisiä suomalaisia. Puhuttelevat tapausesimerkit käsittelevät muun muassa Nokian entisten insinöörien kokemuksia, Björn Wahlroosin finanssipääoman ruumiillisuutta sekä naisten työuupumusta.
Teos on ensimmäinen laaja suomenkielinen katsaus työruumiin tutkimukseen. Se soveltuu sosiologian, yhteiskuntapolitiikan, kulttuurintutkimuksen ja sukupuolentutkimuksen oppikirjaksi.

Kirjan kirjoittajat ovat yhteiskuntatieteiden, filosofian, kulttuuriantropologian ja kasvatustieteen tutkijoita useista eri yliopistoista ja korkeakouluista.

Keywords: työelämä, työ, ruumiillisuus, työntekijät, organisaatiot, työmarkkinat, yhteiskunnallinen muutos, palveluyhteiskunta

Author(s)
 
Editor
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
300 pages
Category
Economy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517686020

Similar titles