Login

Varoufakis, Yanis

Maailmantalouden Minotauros

Varoufakis, Yanis - Maailmantalouden Minotauros, ebook

24,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789517684856

Minotauros on taloustieteilijä Yanis Varoufakisin metafora Yhdysvaltojen rahoitussektorille, joka 1970-luvulta lähtien piti maailmantalouden liikkeessä. Se houkutteli ulkomaisten sijoittajien varoja, pumppasi lainarahaa yhdysvaltalaiskuluttajien taskuihin ja loi siten kysyntää muun maailman tuottamille hyödykkeille. Varoufakis murskaa vallitsevan käsityksen, että nykyinen talouskurimus johtuisi pelkästään arvopaperimarkkinoista, pankkisääntelyn puutteista tai ahneudesta. Kriisi johtuu Varoufakisin mukaan siitä, että Wall Streetin pyörittämä maailman ylijäämätuotannon ja pääomien kierrätysjärjestelmä on joutunut epäkuntoon. Järjestelmä vaikuttaa yhä valtioiden ja keskuspankkien talouspolitiikkaan, eikä kriisiä saada siksi taltutettua.

Kirja on yleistajuinen ja mukaansatempaava kertomus kapitalistisen talousjärjestelmän synnystä sekä Yhdysvaltojen noususta maailmanvallaksi, joka pani alulle jopa Euroopan unionin. Varoufakis esittää myös, kuinka estää koko maailman ja erityisesti Euroopan taloutta ajautumasta yhä hallitsemattomampaan tilaan. Siksi teos on tärkeää luettavaa myös talouspolitiikan päättäjille ja tutkijoille.

Yanis Varoufakis on kreikkalaissyntyinen, nykyisin Yhdysvalloissa vaikuttava taloustieteen professori.

Keywords: kansainvälinen talous, talouspolitiikka, taloudellinen kehitys, taloudelliset kriisit, finanssikriisit, taloussuhteet, taloudelliset ennusteet, talousjärjestelmät, kapitalismi, taloushistoria, Yhdysvallat

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Page amount
299 pages
Category
Economy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789517684856

Similar titles