Login

Tapaninen, Ulla

Merenkulun logistiikka

Tapaninen, Ulla - Merenkulun logistiikka, ebook

27,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789516724440

Miksi suomalaisissa laivoissa kulkee perävaunuja Saksaan ilman kuljettajaa, kun Ruotsiin ja Viroon mennään kuljettajan kanssa? Miksi laivoilla on kiire, jos tuotteet makaavat päiväkausia varastoissa? Kannattaako aina liikennöidä mahdollisimman nopeasti?

Merenkulun logistiikka selvittää, mitkä asiat vaikuttavat merikuljetusten suunnitteluun ja logististen ketjujen toimimiseen saumattomasti. Merenkulku on erittäin kilpailtu ala, ja kustannusten minimoimisen lisäksi menestymiseen vaikuttavat kuljetuksen luotettavuus ja toiminnan turvallisuus.
Teoksessa tarkastellaan, mistä varustamon taloudellinen toiminta muodostuu ja miten siitä saadaan kannattavaa pitkällä aikavälillä. Painopiste on Itämerellä ja Suomen liikenteessä, jossa on yhä enemmän otettava huomioon myös ympäristön ja yhteiskuntavastuun vaatimukset.

Teos soveltuu paitsi alan opintoihin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa myös kaikille satamissa, varustamoissa ja merenkulkualalla työskenteleville. Uudessa laitoksessa on päivitetty erityisesti merenkulun ympäristönäkökulmia ja digitalisaation vaikutuksia merenkulkuun. Toinen, uudistettu laitos.

Keywords: globalisaatio, kauppamerenkulku, kuljetus, logistiikka, merenkulku, merikuljetus, meriliikenne, tiedonkulku, turvallisuus, ympäristövastuu

Author(s)
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2019
Language
fi
Edition
2
Series
Otatieto
Page amount
157 pages
Category
Technology, Energy, Traffic
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789516724440

Similar titles