Login

Knus-Galán, Minna

Projekt Panama: Ett år med världens största läcka

Knus-Galán, Minna - Projekt Panama: Ett år med världens största läcka, ebook

8,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515241542

Bryssel, maj 2015. Journalisten Minna Knus-Galán deltar i en konferens i datajournalistik. Under en paus rycker en kollega från Washington henne i ärmen. "Jag tror vi har någonting intressant", viskar hon. "Någonting stort."Det här är upptakten till arbetet med historiens största läcka: Panamadokumenten. Det handlar om 11,5 miljoner filer förmedlade av en anonym källa. Hundratals grävande journalister på olika håll i världen går igenom data i största hemlighet. I april 2016 släpper de sin nyhet. De avslöjar hur den politiska och ekonomiska eliten använder skatteparadis för att gömma enorma summor pengar. Nyheten slår ner som en bomb.

I Projekt Panama skriver Minna Knus-Galán om sitt år i den internationella arbetsgruppen, där hon som den enda inbjudna finländska journalisten särskilt fokuserade på kopplingarna till sitt hemland.Projekt Panama är en spännande berättelse om journalisternas metoder, om deras inbördes relationer och dynamik, om deras framsteg och kriser. Boken handlar även om vikten av undersökande journalistik och dataläckor, och förklarar hur den globala skatteparadisekonomin berör var och en av oss.

Keywords: e-böcker, skatteparadis, kringgående av skatt, skattebrott, ekonomisk brottslighet, beskattning, företag, informationsläckage, undersökande journalistik

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2017
Language
sv
Edition
1
Page amount
200 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515241542

Similar titles