Login

Öhman, Peppe

Livet & patriarkatet

Öhman, Peppe - Livet & patriarkatet, ebook

17,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515238245

Vad är ett patriarkat? Vad är en feminazi? Hur blir man feminist?

För journalisten, bloggaren och poddaren Peppe Öhman är feminism och jämställdhet hjärtefrågor. Hon tar debatten och står upp för sin sak i alla väder. Nu har hon samlat sina och andras åsikter och insikter till en bok som roar, oroar, stöttar och presenterar fakta. Också läsarna av hennes populära blogg Livet & LA kommer till tals med sina egna frågor, som Peppe svarar på.
Öhman utgår från sina egna erfarenheter och berättar öppenhjärtigt och ärligt om sina upplevelser av att leva som kvinna i ett samhälle där den vita heteromannen fortfarande är norm. Här finns förtrycket på arbetsplatsen, här finns den misshandlande pojkvännen, här finns rädslan och osäkerheten och inte minst det stora spöket Skammen. Men boken är också ett upprop till alla som tror på könens lika värde, till alla som är beredda att omvandla sin tanke i praktiken varje dag.

"Den här boken förklarar varför feminismen fortfarande behövs och varför målet är att ingen längre ska behöva kalla sig feminist. Om farbrorn, kusinen eller kollegan vägrar läsa kan du göra det själv och på ett enkelt och vänligt sätt förklara för dem hur feminism och mänskliga rättigheter hänger ihop.Om de här personerna är emot mänskliga rättigheter kan jag tyvärr inte hjälpa dig."

Keywords: e-böcker, feminismi, tasa-arvo, naisen asema, naiskuva, sukupuoliroolit, valta, patriarkaatti (isänvalta), omaelämäkerrallisuus, feministit, jämlikhet, kvinnans ställning, kvinnobilden, könsroller, makt, patriarkat (fadersvälde), självbiografiska drag, feminister, Ruotsi, Sverige

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2016
Language
sv
Edition
1
Page amount
139 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515238245

Similar titles