Login

Donner, Jörn

Son och far: Historien om ett brott

Donner, Jörn - Son och far: Historien om ett brott, ebook

30,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515234841

För varje såld bok erlägger Jörn Donner en euro till de ryggmärgsskadades förening Akson rf.David (fadern bär ett konunganamn) har sedan skilsmässan i åratal levt i en form av rotlös exil, skadad av kärlek och därför ovillig att binda sig på nytt. Kvinnor kommer och går tills han av en slump träffar Maria på en ambassadmottagning. Hennes svalka möter hans och blir till erotisk hetta, och graviditet.
Men slumpen är en trofast vän. Det som var tänkt som ett romantiskt möte i en vacker lund förvandlas till panik med ambulans och polis inblandade. Davids lukrativa affärsresor världen runt visar sig ha ett pris. Det som varit självskrivet förvandlas till dyrköpta minnen, då han sitter i sin rullstol i den dystra förorten Kervo trettio kilometer norr om Helsingfors. David Anders är dock segheten personifierad, genom en ny erotisk förbindelse segrar livsviljan än en gång och ett slags försoning sker till slut mellan son och far, mellan far och värld.
Med Son och far återvänder Jörn Donner till romanen efter en paus på tretton år.

Keywords: finlandssvensk, e-böcker, romaner, släktromaner, psykologiska romaner, utvecklingsromaner, mansperspektiv, ironi, synvinkelsteknik, förälskelse, frånskilda, skilsmässa, graviditet, mänskliga relationer, identitet, faderskap, generationer, brott (juridik), förflutna (det), samhällsutveckling, fäder, söner, familjer, släkter, Borgå, Helsingfors, Stockholm, Israel, finlandssvensk litteratur, skönlitteratur

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2014
Language
sv
Edition
1
Page amount
203 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515234841

We also recommend