Login

Sonck, Mikaela

Naken: En antologi om sorg

Sonck, Mikaela - Naken: En antologi om sorg, ebook

6,20€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515232755

Sorgen är oundviklig. Orsakerna skiftar. I den här boken skriver nio personer om hur de drabbats och hur de gått vidare med sin sorg. Det handlar om skilsmässa, självmord, sjukdom och död. En dotter sjunger italienska sånger med sin döende far, en annan dotter sörjer hur livet utföll för hennes mamma. I en familj finns en hemlig storebror och en kvinna slungas mitt i livet tillbaka till sin barndom och föräldrarnas skilsmässa. Någon har en sorgekista och kikar ibland in under locket. En man drömmer om sin mamma:

När min mamma hade dött började jag drömma om henne. Men det var inga sorgsna eller tragiska drömmar! Tvärtom. Jag drömde att mamma var ung, en vacker och spenslig flicka som tyckte om att dansa och sprattla med benen. Hennes ansikte liknade det ansikte hon hade i ungdomsporträttet som hänger på väggen i mitt arbetsrum. I min dröm är hon ofta sprallig (jag såg henne aldrig sprallig i verkligheten) och ganska erotisk, faktiskt. C. Andersson

De medverkande är Claes Andersson, Lena Barner-Rasmussen, Jeanette Björkqvist, Buster Hongell, Emma Juslin, Katarina Stolt, Charlotte Sifwert, Maria Turtschaninoff och Marianne Zilliacus. Redaktören för antologin, Mikaela Sonck, deltar också med en text. Åsa Lucander står för de finstämda teckningarna.

Keywords: e-böcker, sorg, självmord, sjukdom, död, antologier

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2013
Language
sv
Edition
1
Category
Philosophy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515232755

Similar titles