Login

Tahvanainen, Sanna

Bär den som en krona

Tahvanainen, Sanna - Bär den som en krona, ebook

6,20€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515232694

Sanna Tahvanainens nya roman är en skildring av drottning Victoria av England (1819-1901), en berättelse om hennes liv som isolerat barn, mäktig regent och måttlös kvinna som var vansinnigt förälskad i sin make.

Drottning Victoria slits mellan prins Alberts krav och sina egna förväntningar. Äktenskapet blir en maktkamp: Victoria är ständigt gravid och Albert tar över allt mer som regent.

Victoria älskar extravaganser samtidigt som hennes största skräck är att svämma över och förvandlas till en samling dubbelhakor och extramagar.

När Albert dör draperar Victoria palatset i svart tyg.

Bär den som en krona är en modern roman om en ovanlig kvinnas utveckling från kuvad flicka till flödande regent - en historia om kontroll, kött och kärlek.

Det är jag som är suveränen! Det är jag som är suveränen! Jag går omkring och intalar mig det om nätterna när jag inte får en blund i ögonen. Tänker på min röst varje gång jag säger något, högt för mig själv eller till någon annan. Ända sedan Albert talade om för mig att min röst är min största tillgång, tycker jag att min röst låter underlig. Måste jag bli annorlunda bara för att jag gifter mig?

Keywords: e-böcker, romaner, biografiska romaner, psykologiska romaner, historiska romaner, viktorianska tiden, kvinnoperspektiv, levnadslopp, kvinnor, skyldigheter, drottningar, parförhållande, äktenskap, olikhet, makar, behov, passion, livskompetens, kungligheter, finlandssvensk litteratur, skönlitteratur, Storbritannien

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2013
Language
sv
Edition
1
Category
Folklore
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515232694

We also recommend