Login

Jansson, Tomas

Batman bor inte här längre

Jansson, Tomas - Batman bor inte här längre, ebook

6,20€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515231697

Mamma, pappa, barn sjöng Ebba Grön. Så småningom ska Robin upptäcka det svenska rockbandet, men det är först efter att han blivit vän med Johanna, flickan som är tuffare än den tuffaste kille.

Hemma hos Robin finns en mamma som för det mesta är deprimerad, en pappa som för det mesta är frånvarande och en bror som har sitt för sig. Ibland går han ändå med på att räkna bilmärken med Robin eller hittar på brödernas Första rocksång som hjälper Robin att förtränga tråkiga saker.

När Robin i skärgårdsbutiken träffar Johanna första gången känns hon alldeles för utmanande och pojkaktig, men just det annorlunda hos henne får honom att villa träffa henne på nytt. De blir vänner, de blir knytnäve mot knytnäve. Men det är en vänskap som försiggår bara på somrarna då de är nästan grannar.

Tomas Janssons debut Batman bor inte här längre är en bildningsroman, en uppväxtroman, där man sommar för sommar ser hur Robin och Johanna förändras, får nya intressen, utför initiationsriter med öl och nästan-sex.

Så småningom tappar de kontakten med varandra, men vänskapen ges en andra rond när de båda är vuxna, och av en händelse råkar ses på ett sjukhus. Den frånvarande fadern ligger redan död men spelar en mycket närvarande roll när gamla hemligheter kommer i dagen.

Keywords: e-böcker, romaner, debutverk, psykologiska romaner, utvecklingsromaner, barndom, skilsmässa, föräldrar, vänskap, pojkar, hemligheter, finlandssvensk litteratur, skönlitteratur

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2012
Language
sv
Edition
1
Category
Folklore
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515231697

We also recommend