Login

Åsbacka, Robert

Samlaren

Åsbacka, Robert - Samlaren, ebook

30,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515230980

Tom är tolv år och lever i en värld av våld. Våldet finns överallt, det finns i skolan och det finns på fritiden. Han lever sitt liv med blick över axeln, och han längtar till att en dag bli vuxen.

Medan han väntar samlar han på kapsyler som bland annat kan böjas till vassa och färggranna lösnaglar. En decemberdag blir han bekant med grannen Bo som samlar på bilar. Han lär också känna Bos snälla och vackra sambo Viola. De bor i en liten lägenhet i ett gult trähus och när Tom får sitt livs första lp, Rolling Stones Let it Bleed, får han spela den på Violas skivspelare. Bo och Viola har det precis så som Tom vill ha det när han en gång har vuxit upp.

Många år senare sitter Tom och läser gamla mikrofilmer. Våldet fanns också i det gula trähuset och en ruskig historia rullas upp i autentiska förhörsprotokoll.

Samlaren är en roman om barndom och ett dokument om ett brott men också om besatthet och samlande som passion. Robert Åsbacka har närmat sig händelsen i flera av sina tidigare romaner, men i Samlaren framkommer nu för första gången vad som verkligen hände den där luciahelgen 1969.

Keywords: finlandssvensk

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2012
Language
sv
Edition
1
Page amount
159 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515230980

We also recommend