Login

Korkea-aho, Kaj

Gräset är mörkare på andra sidan

Korkea-aho, Kaj - Gräset är mörkare på andra sidan, ebook

6,20€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789515230942

I Kaj Korkea-ahos roman Gräset är mörkare på andra sidan rämnar fasader, något främmande hotar och skogen är inte att lita på. En ung kvinna, Sofie, har kört av vägen och dött i en våldsam krock. Då hennes fästman Benjamin får se ett fotografi taget av en hastighetskamera ser han att hon inte var ensam i bilen - var det ens en olycka? En gång var sjakket ett sammansvetsat pojkgäng i Pedersöre. Benjamin bor kvar men svartsjuka misstankar om Sofies hemliga liv har ätit sig in i honom. Looke har flyttat till Helsingfors och jobbar med tv och radio trots sin grava stamning.

Christoffer studerar folkloristik i Åbo och ska gifta sig med sin pojkvän. Simon har blivit ortens präst men förlorat tron. Nu möts de alla i hembyn på Sofies begravning.

Begär och hemligheter är sammantvinnade i denna uppväxthistoria, thriller och rysare. Gräset är mörkare på andra sidan är en mäktig läsupplevelse: Skrattet fastnar i halsen, ilningar av skräck går över ryggen, men intrigen tvingar en vidare.

Hur djupt går arvet av våld och trångsynt religiositet på den österbottniska landsbygden? Varför har Raamt, den ondskefulla mytologiska figuren börjat gå igen? Och vad hände med den lilla flickan Sidrid Ask som tappade bort sig i skogen för många år sedan? De begär som inte får säga sitt namn förlorar man kontrollen över - med skrämmande konsekvenser.

Keywords: e-böcker, romaner, psykologiska romaner, psykologisk thriller, barndomsvänner, österbottningar, förflutna (det), hemligheter, skräck, svartsjuka, finlandssvensk litteratur, mänskliga relationer, hämnd, plötslig död, trafikolyckor, återseende, jordfästningar, homosexualitet, skönlitteratur, Gränby, Österbotten

Author(s)
Publisher
Schildts & Söderströms Ab
Publication year
2012
Language
sv
Edition
1
Category
Folklore
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789515230942

We also recommend