Login

Ropo, Eero

Identiteetistä informaatiolukutaitoon. Tavoitteena itsenäinen ja yhteisöllinen oppija

Ropo, Eero - Identiteetistä informaatiolukutaitoon. Tavoitteena itsenäinen ja yhteisöllinen oppija, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789514499203

Peruskoulutuksen uusi, vuonna 2014 vahvistettu Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet korostaa oppimistavoitteena laaja-alaista osaamista – oppijan metavalmiuksia. Kehitys itsenäisenä oppijana luo tiedollista taidollista ja asenteellista perustaa elämän hallintaan yhteiskunnassa, jossa muutokset ovat nopeita ja vaikeasti ennakoitavia.

Tämä kirja tarkastelee oppijuuden kahta keskeistä peruspilaria: identiteettiä ja informaatiolukutaitoa (monilukutaitoa). Nämä ovat näyttävästi esillä uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteina.

Tämä kirja esittelee laajaan tutkimukseen perustuvan näkökulman identiteetin ja informaatiolukutaidon kehittymisen kysymyksiin:

 mistä identiteetissä ja informaatiolukutaidossa on kyse?

 miksi niiden rooli on niin keskeinen itsenäisen mutta yhteisöllisen oppijan kehityksessä?

 miten oppijan kehitystä voidaan käytännön opetuksessa tukea?

Kirja on kirjoitettu opettajille, jotka ovat kiinnostuneita oppijan kehittymistä tukevista pedagogisista käytännöistä. Se on suunnattu myös pedagogisille informaatikoille, jotka kehittävät informaatiolukutaidon opetusta yhdessä opettajien kanssa. Kirja sopii myös oppikirjaksi kasvatustieteen ja informaatiotutkimuksen koulutusyksiköille.

Kirjaa ei ole saatavilla painettuna.

Keywords: kasvatustiede, opetus, opetussuunitelma, informaatiolukutaito, identiteetti, sosiaalinen identiteetti, ohjaus, perusopetus, lukio, lukiolaiset, tieto, arviointi, oppimistavoitteet, opetussuunnitelmat, opettajankoulutus, sähkökirjat, informaatiolukutaito ysa, opetus ysa, identiteetti ysa, sosiaalinen identiteetti ysa, ohjaus ysa, perusopetus ysa, lukio ysa, lukiolaiset ysa, tieto ysa, arviointi ysa, oppimistavoitteet ysa, opetussuunnitelmat ysa, opettajankoulutus ysa

Editor
 
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Page amount
333 pages
Categories
Society
 
Upbringing, Education
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789514499203

Similar titles