Login

Juuri, Petri

Valkea kaupunki, mustat vedet

Juuri, Petri - Valkea kaupunki, mustat vedet, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789514497193

Dosentti Petri Juutin tutkimus

Valkea kaupunki, mustat vedet

Helsingin vedet 1800-luvun lopusta 2000-luvulle antaa yleiskuvan vesihuollon pitkästä kehityksestä ja ihmisen ja eri vesien suhteesta Helsingissä. Tässä kirjassa annetaan myös tietoa Suomen jätevedenpuhdistuksen historian monista vaiheista keskittyen Helsinkiin sekä perehdytään siihen, mitä vesi merkitsi ja miten siihen suhtauduttiin eri aikoina.

Kirjassa perehdytään muun muassa Vantaanjoen ristiriitaiseen, mutta keskeiseen rooliin sekä viemärinä että raakavesilähteenä, saastumattoman ja riittävän raakavesivesilähteen löytämiseksi tehtyihin varhaisiin pohjavesitutkimuksiin, ulosteongelman ratkaisuun sekä Päijänteen ottamiseen raakavesilähteeksi.

Teos taustoittaa viemäröinnin ja jätevesienpuhdistuksen historiaa koko Euroopan mittakaavassa tuhansien vuosien takaa. Erityisesti perehdytään Suomessa tehtyihin ratkaisuihin ja syvällisemmin Helsingin viemäröinnin varhaisiin vaiheisiin ja jätevedenpuhdistuksen alkutaipaleeseen.

Keskeiseksi nousevat kysymykset, mitä toimia toteutettiin kun tavoitteeksi otettiin vesistöjen puhdistuminen, miten nämä toimenpiteet ovat vaikuttaneet asukkaiden elämään ja ympäristön tilaan. Lisäksi pohditaan mitkä ovat tulevaisuuden haasteet vesihuollon ammattilaisten näkökulmasta katsottuna

Kirjaa ei ole saatavilla painettuna.

Keywords: vesihuolto, historia, vantaanjoki, helsinki, jätevesi, vesilaitokset, viemäröinti, vedenhankinta, ympäristön tila, jätevedenpuhdistamot, kaupunkihistoria, sähkökirjat, Helsinki, Vantaanjoki

Author(s)
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Page amount
301 pages
Categories
History
 
Natural Sciences
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789514497193

Similar titles