Login

Borg, Sami

Vaalit yleisödemokratiassa: Eduskuntavaalitutkimus 2007

Borg, Sami - Vaalit yleisödemokratiassa: Eduskuntavaalitutkimus 2007, ebook

20,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789514477355

Miten puolueiden vaalikampanjat ovat muuttuneet? Mikä on Internetin merkitys? Mitä suomalaiset tietävät politiikasta ja miten tietotaso vaikuttaa poliittiseen osallistumiseen? Miten vaalipiirin koko vaikuttaa äänestyspäätöksiin?

Sami Borgin ja Heikki Paloheimon toimittama kirja antaa monipuolisen kuvan puolueiden toiminnasta vaaleissa ja kansalaisten poliittisesta osallistumisesta. Yhteensä 14 eturivin asiantuntijan kirjoittama teos syventää aikaisempien vaalitutkimuksien antamaa kuvaa suomalaisten poliittisesta osallistumisesta ja valottaa aihepiirejä, joita suomalaisen vaalitutkimuksen yhteydessä ei ole aikaisemmin lainkaan tutkittu.

Kirja vastaa myös siihen, mitä puolueita vaaliliitot ovat hyödyttäneet sekä kuinka tärkeitä ehdokkaan sukupuoli ja ikä ovat äänestyspäätöstä tehtäessä. Lisäksi esillä ovat useat muuttuvan poliittisen edustuksen kysymykset. Mitä politiikan henkilöitymisellä tarkoitetaan ja miten se ilmenee? Haluavatko suomalaiset lisää osallistumismahdollisuuksia vai haluavatko he pikemminkin jättää poliittisen päätöksenteon ammattipoliitikkojen vastuulle? Miten maassamme käytettävä vaalitapa vaikuttaa eduskuntaryhmien ideologiseen koostumukseen?

Kirjan analyysit perustuvat vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen koottuun haastatteluaineistoon, mielipidemittauksiin useilta eri vuosikymmeniltä ja vaalitilastoihin vuoden 1945 eduskuntavaaleista alkaen. Tutkimustulokset antavat uutta tietoa myös vaalijärjestelmän uudistamistarvetta koskevaan ajankohtaiseen keskusteluun.

Teoksessa yhdistyvät perusteellisen tutkimuksen ja hyvän oppikirjan ominaisuudet. Selkeästi kirjoitettuna se soveltuu politiikkaa käsittelevien kurssien oppikirjaksi sekä yliopistoihin että kansalaisopistoihin, tietolähteeksi puolueille ja muille kansalaisjärjestöille sekä poliittisen tietopiirin avartajaksi kenelle tahansa politiikasta ja poliittisesta osallistumisesta kiinnostuneelle. Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: Eduskuntavaalitutkimus

Author(s)
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2009
Language
fi
Edition
1
Page amount
391 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789514477355

Similar titles