Login

Rantanen, Teemu

Tutkimuksellinen kehittämistoiminta: Näkökulmia kehittämisprosessiin, osallistumiseen ja tiedontuotantoon

Rantanen, Teemu - Tutkimuksellinen kehittämistoiminta: Näkökulmia kehittämisprosessiin, osallistumiseen ja tiedontuotantoon, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789514477324

Työelämän muutokset ovat nopeita. Muutosten tuomiin haasteisiin vastataan muun muassa kehittämistoiminnan avulla. Sitä toteuttavat yksittäiset työntekijät, organisaatiot ja verkostot, mutta kehittämistoimintaa on myös paikallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla. Sitä voidaan pitää keskeisenä nykypäivän työelämän osaamisalueena.

Kirja tarkastelee tutkimuksellisen kehittämistoiminnan metodologiaa. Kehittämistoimintaa lähestytään prosessin, toimijoiden osallisuuden ja tiedontuotannon näkökulmista. Tavoitteena on kiinnittää huomiota systemaattiseen kehittämistoimintaan. Kehittämistoiminnan prosessiin sisältyvä tutkimuksellisuus tukee käyttökelpoisen tiedon tuottamista ja levittämistä.

Kirja on työelämän kehittäjille ja korkeakouluopiskelijoille suunnattu oppikirja. Se kiinnittää huomiota kehittämistoiminnan periaatteisiin ja toteutustapoihin. Miten tutkimuksellinen kehittämistoiminta perustellaan metodologisesti? Onko kehittämismenetelmillä ja tutkimusmenetelmillä eroa? Eteneekö kehittämisprosessi suunnitelmallisesti vai prosessimaisesti? Mitä osallistavalla kehittämistoiminnalla tarkoitetaan? Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: kehittämistoiminta, tutkimus- ja kehittämistoiminta, metodologia, kehittäminen, prosessit, muutos, tutkimustoiminta, kehittämissuunnittelu, osallisuus, osallistaminen, tieto, tuottaminen, sähkökirjat

Author(s)
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2009
Language
fi
Edition
1
Page amount
197 pages
Categories
Economy
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789514477324

Similar titles