Login

Häkkinen, Perttu

Hukkuminen: Kertomus Kumpulan surmayöstä

Häkkinen, Perttu - Hukkuminen: Kertomus Kumpulan surmayöstä, ebook

17,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513196998

Juhannusviikolla vuonna 2001 kumpulalaisen pienkerrostalon rapusta löytyy ruumis. Ruumiinavauksessa selviää, että 18-vuotias helsinkiläismies on kuollut hukkumalla.

Iltapäivälehdet nimeävät tapauksen Kumpulan kidutussurmaksi. Poliisi pidättää kaksi miestä, jotka ovat lehtien mukaan kiduttaneet uhriaan tuntitolkulla äärimmäisen raakoja keinoja käyttäen. Toinen pidätetyistä, 25-vuotias Pedro Avila-Mahkonen herättää mediassa erityistä mielenkiintoa, onhan tämä entinen lupaava jalkapalloilija pelannut nuorten maajoukkueessa sekä ollut nimekkään mallitoimiston listoilla.

Myöhemmin Avila-Mahkonen tuomitaan elinkautiseen murhasta, vaikka teletunnistetiedot osoittavat ettei hän ole ollut surmapaikalla uhrin kuolinhetkellä. Yli kolmentoista vuoden vankilassa olon jälkeen hän vapautuu muuttuneena miehenä.

Hukkuminen- Kertomus Kumpulan surmayöstä on dokumenttiromaani rikoksesta, siihen johtaneista syistä ja sen seurauksista, ja kesästä joka oli Helsingissä poikkeuksellisen kylmä ja sateinen ja jona poliiseilla oli kova kiire lomille.

Perttu Häkkinen on toimittaja ja tietokirjailija, joka vietti poikavuotensa Helsingin yössä notkuen.

Keywords: Jännitys, ruumiit, kerrostalot, hukkuminen, esitutkinta, murha, henkirikokset, tuomiot, syyttömät, elinkautinen vankeus, julkisuuden henkilöt, vapautuneet vangit, kaupunginosat, Helsinki, Kumpula, rikoskirjallisuus, dokumenttikirjallisuus, romaanit, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Tammi
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Category
Thriller
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513196998

We also recommend