Login

Pamuk, Orhan

Kummallinen mieleni

Pamuk, Orhan - Kummallinen mieleni, ebook

12,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513194116

Rakkaudentunnustus Istanbulille.

Orhan Pamukin tuore romaani peilaa Turkin lähihistoriaa tarkasti mutta lämpimästi, kansanmiehen silmin.

Mevlut muuttaa maaseudulta Istanbuliin 12-vuotiaana 60-luvun lopulla. Kummallinen mieleni on hänen tarinansa, ja samalla muuttuvan maan ja kaupungin tarina. Mevlut elää Istanbulin köyhissä kortteleissa katukauppiaana, ja hänen elämänsä avautuu runsaina risteilevien tarinoiden kautta. Hänestä kasvaa tavallinen mies, jonka erottaa muista hänen kummallinen mielensä: Mevlutille vastoinkäymisetkin ovat lahja, joka voi antaa jotain uutta ja ihmeellistä - jopa silloin kun hän menee vahingossa naimisiin väärän naisen kanssa. Pamuk kertoo tarinansa taidolla ja huumorilla.

"Valmistaudu rakastumaan tähän jokamieheen, katukauppiaaseen, jonka ääni kantaa halki vuosien." - The Independent

"Pamuk kuvaa Istanbulia kuin James Joyce Dublinia." - The Washington Post

Orhan Pamuk on Turkin merkittävin ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Häntä kiitetään erityisesti idän ja lännen ristiriitojen kuvaamisesta ja ainutlaatuisesta kyvystä rakentaa siltoja kulttuurien välille.

Pamukin teokset ovat olleet suuria myyntimenestyksiä hänen kotimaassaan ja niitä on käännetty 24 kielelle. Time-lehti valitsi vuonna 1999 Pamukin yhdeksi 14 eurooppalaisesta, joiden uudenlainen ajattelu näyttää maanosalle tietä uudelle vuosituhannelle.

Author(s)
Translator
Publisher
Tammi
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Series
Keltainen kirjasto
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513194116

We also recommend