Login

Mäkelä, Hannu

Muistan - Otavan aika

Mäkelä, Hannu - Muistan - Otavan aika, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513186227

Kiehtova kuvaus suomalaisesta kustannusmaailmasta ja perheyrityksestä.

Hannu Mäkelä aloittaa kustannustoimittajana 1960-luvun lopulla Otavassa, joka paljastuu konkurssikypsäksi perheyritykseksi. Kriisiä ratkaisemaan ja saneeraamaan kutsutaan runoilija Paavo Haavikko, jolla on taloustaustaa veljensä yrityksessä.

Mäkelän tehtävänä on pitää kotimaisen kaunokirjallisuuden julkaisuohjelma elinvoimaisena ja kiinnostavana. Uusia kirjailijoita etsitään kovassa kilpailussa erityisesti taantumuksellisempana tunnetun WSOY:n kanssa. Hiljalleen kustantamo saadaan jaloilleen. Mäkelä piirtää kymmeniä hienoja henkilökuvia kahdenkymmenen vuoden ajalta kotimaisen kirjallisuuden kärjestä, Veijo Merestä Pentti Saarikoskeen ja Arto Melleriin. Teos kuvaa valaisevasti myös työelämän ja kustantamisen muutosta 1960-luvulta 1980-luvulle.

Hannu Mäkelä on kirjoittanut 50 vuoden ajan romaaneja, elämäkertoja, muistelmia, runoja ja näytelmiä, kirjoja niin aikuisille kuin lapsille. Muistan - Otavan vuodet on neljäs osa hänen muistelmasarjassaan.

Keywords: kustannusala, historia, Suomi, 1960-luku, 1970-luku, 1980-luku, kustantajat, kustannustoiminta, henkilökuvat, kustannustoimittajat, kirjailijat, runoilijat, muistelmat, kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Tammi
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Series
Muistan
Categories
Personal history
 
Historical
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513186227

Similar titles