Login

Kosonen, Matti

Agenttikoulun naiset: Lottana vakoilijoiden ja kaksoisagenttien keskellä

Kosonen, Matti - Agenttikoulun naiset: Lottana vakoilijoiden ja kaksoisagenttien keskellä, ebook

9,60€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513185862

Naisnäkökulmaa suomalaiseen sotahistoriaan

Ainutlaatuinen kuvaus nuorten naisten salaisesta panoksesta Suomen jatkosotaan.

Jatkosodan aikana Päämajan tiedusteluorganisaatioihin komennettiin myös naisia. Värvättävien taustat tutkittiin, sillä työssään heille paljastui armeijan tarkimmin varjeltuja salaisuuksia. Näiden naisten työ oli paitsi erittäin salaista myös vaarallista - tarvittaessa itseään oli pystyttävä puolustamaan ase kädessä.

Agenttikoulun naiset raottaa salaisuuden verhoa jatkosodan aikaiseen tiedustelun maailmaan ja antaa inhimillisen kuvan nuorten lottien ankarasta työstä kaukopartiomiesten ja agenttien rinnalla eräissä Suomen armeijan salaisimmista tiedusteluyksiköistä, Osasto Kuismasessa ja Osasto Raskissa eli Äänislinnan vakoilukoulussa. Äärimmäisen salaisen tiedustelusodan katkerien ihmiskohtaloiden keskellä koettiin myös kulttuuri- ja valtakunnanrajat ylittävää ystävyyttä, rakkautta ja yhteisöllisyyttä.

Kirjassa valotetaan lisäksi jatkosodan jälkeen natsi-Saksaan vakoilukoulutukseen lähteneiden naisten kohtaloita.

Lehtori, FL Matti Kosonen on toiminut teollisuuden johtotehtävissä sekä tutkijana ja opettajana Joensuun yliopistossa (nyk. Itä-Suomen yliopisto). Nykyisin hän työskentelee opettajana Joensuun lyseon lukiossa. Kosonen on julkaissut useita tutkimuksia mm. tiedustelusta, vakoilusta ja vakoiluntorjunnasta sekä Suomen rajojen vartioinnista ja kotirintaman toiminnasta talvi- ja jatkosodassa.

FM Heidi Ruotsalainen tekee väitöstutkimusta Maanpuolustuskorkeakoulussa. Hän on perehtynyt aikaisemmissa tutkimuksissaan jatkosodan kaukopartiotoimintaan sekä kylmän sodan Nato-vakoiluun.

Keywords: Historia, tiedustelu, jatkosota, vastavakoilu, lotat, vakoilijat, naiset, agentit, historia, henkilöhistoria, sotahistoria, Suomi

Author(s)
 
Publisher
Tammi
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513185862

Similar titles