Login

Kinnunen, Jussi

Vapaa valitsemaan: Tositarinoita raitistumisesta

Kinnunen, Jussi - Vapaa valitsemaan: Tositarinoita raitistumisesta, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513184667

Matka riippuvuudesta raittiuteen.

Elämänmuutosta kuvaavat tarinat avautuvat lukijalle kolmesta näkökulmasta: raitistuneen, läheisen ja päihdeterapeuttien.

Suomalainen päihdekeskustelu on jumiutunut syyttelemään ja syyllistämään. Käsitys raittiista elämästä on usein ankea ja tylsä. Raitistumisen tie nähdään rangaistusmatkana, jota seuraa iloton ja harmaa arki. Mutta matkaan voi kuulua myös paljon iloa ja vapautunutta naurua, kuten kirjan tarinat todistavat. Ne kertovat muutoksen mahdollisuudesta, joka voi olla niin suuri, ettei sellaisesta uskalla etukäteen edes haaveilla.

Kun alkoholisti raitistuu tai suurkuluttaja lopettaa juomisen, myös suhteet läheisiin muuttuvat. Ihmissuhteet muokkautuvat, vahvistuvat tai jopa syntyvät uudelleen. Kirja tuo lukijan eteen erilaisia kohtaloita ja ihmissuhteita sekä raitistuneen että läheisen näkökulmasta. Tarinansa kertovat muun muassa aviopari, naispari, vanhempi ja aikuinen lapsi sekä työpari. Kaikkia yhdistää elämänmuutos, joka on merkityksellinen koko lähipiirille.

Tositarinoita peilaavat myös päihdeterapeutit Piia Sumupuu ja Jussi Kinnunen, jotka antavat tarinoihin ammatillisen näkemyksensä. Sumupuu ja Kinnunen vetävät myös tammikuussa 2015 alkavaa tv-sarjaa Korkki kiinni, joka kertoo julkisuudesta tuttujen ihmisten vuodesta ilman alkoholia.

Jussi Kinnunen (s. 1962) on koulutettu päihdeterapeutti ja seksuaalineuvoja, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus päihdetyöstä eri laitoksissa. Tällä hetkellä hän työskentelee omalla päihdeklinikallaan. Kinnunen on myös yksi maamme arvostetuimmista rockbasisteista.

Piia Sumupuu (s.1963) on koulutettu taideterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja ja yhteisöpedagogi (AMK). Hän toimii tällä hetkellä muutosvalmentajana sekä riippuvuusterapeuttina hyödyntäen laaja-alaisesti eri metodeja.

Tommi E. Virtanen (s. 1971) on kirjoittanut satojen kulttuurialan lehtijuttujen lisäksi kaksi elämäkertaa: Jope Ruonansuu Aatteleppa ite! (Gummerus 2006), Jimi Sero Mun tie (Johnny Kniga, 2012). Hänet tunnetaan myös dokumenttiohjaajana.

Keywords: päihderiippuvuus;toipuminen;alkoholismi;lääkeriippuvuus;alkoholinkäyttö;elämänmuutokset;alkoholistit;raittius;kokemukset, henkilökuvat, päihderiippuvuus, toipuminen, alkoholismi, lääkeriippuvuus, alkoholinkäyttö, elämänmuutokset, alkoholistit, raittius, kokemukset

Author(s)
 
 
Publisher
Tammi
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Category
Medicine, Health Care, Mode
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513184667

Similar titles