Login

Saisio, Pirkko

Betoniyö

Saisio, Pirkko - Betoniyö, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513178314

Pirkko Saision julma Betoniyö ilmestyi ensi kerran vuonna 1981. Yli kolmekymmentä vuotta on kulunut. Yhä Suomen lähiöissä kasvaa nuoria miehiä, joiden tulevaisuus näyttää tyhjää. Mitä siitä seuraa?

Simo ja Ilkka ovat viinaanmenevän yksinhuoltajaäidin poikia, joista kumpikaan ei ole löytänyt omaa paikkaansa. Ilkka on viimeisiä päiviä vapaana ennen vankilatuomion lankeamista. Simolla on jäänyt keväällä koulu kesken. Veli näyttää miehen mallia, mutta roolimalli ei ole kaksinen.

Tapahtumat tiivistyvät yhteen kesäpäivään ja yöhön Helsingissä. Helteinen ilma seisoo. Kumpikin veljeksistä joutuu todistamaan tapahtumia, joita ei haluaisi nähdä. Lopulta Simon sisällä roihahtaa.

Pirkko Saisio on kirjailija, joka uudistuu jatkuvasti. Betoniyö on yksi merkkipaalu Saision uralla. Siinä hän omaksuu tyylin, josta jää vahva jälki hänen myöhempiin teoksiinsa. Pelkistetty muoto, symboliikka ja unien kuvaus yhdistettynä iskevään ja aidon kuuloiseen dialogiin on yhä tuttua Saisiota.

Keywords: Kotimainen kauno, Nykyromaanit, romaanit, aikakausiromaanit, yhdenpäivänromaanit, aikuistuminen, miehet, arvot, syrjäytyminen, ulkopuolisuus, ystävät, pikkurikolliset, nuoret aikuiset, veljet, lähiöt, kaunokirjallisuus, Helsinki, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Tammi
Publication year
2013
Language
fi
Edition
1
Page amount
176 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513178314

We also recommend