Login

Irving, John

Minä olen monta

Irving, John - Minä olen monta, ebook

14,60€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513172244

1950-luvun Uudessa-Englannissa asuva Billy Abbott on teatteriperheen vesa. 13-vuotiaan Billyn äiti on First Sisterin pikkukaupungissa toimivan harrastelijateatterin kuiskaaja, komea isäpuoli armoitettu ensirakastaja. Naisroolit jaetaan tädin ja isoisän kesken, joskin kaitaluinen isoisä on leningissä uskottavampi kuin siveä Muriel-täti. Katsomossa istuva isoäiti ei tiedä, kumpaa paheksuisi enemmän, puolihameissa turhankin hyvin viihtyvää miestään vai Billyn kadonnutta isää. Ei siis ihme, että Billy päätyy salaamaan orastavat seksuaaliset epäilyksensä.

Mutta ihastumista vääriin ihmisiin ei voi välttää. Painijoukkueen kauniskasvoinen kapteeni Jacques Kittredge ja epäilyttävän leveäharteinen kirjastonhoitaja neiti Frost ovat vain alkusoittoa Billyn alati mutkikkaammassa rakkauselämässä. Biseksuaali Billy saa pian huomata, että ahdasmielisyys ei rajoitu pikkukaupunkeihin. Mutta Billy ei anna periksi. Ura menestyskirjailijana rakentuu vankalle uskolle, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole ihmisyyden mitta.

John Irvingin uskaliain ja kunnianhimoisin romaani on puhdasverinen tragikomedia, joka palaa rakastetun Garpin maailman teemoihin – vuosikymmeniä viisaampana. Tuiman katseen tuttu pilke saa aavistelemaan, että tie helvettiin on mitä luultavimmin moraalisella ylenkatseella kivetty.


Arvosteluotteita

"Irving on loistavassa vedossa."
San Francisco Chronicle

"Rohkeudessaan ja riemukkuudessaan. Minä olen monta tuo mieleen Garpin maailman."
New York Times

"Teksti on loisteliasta, mutta kauneuteen se ei missään tapauksessa pyri. Irving kohtelee henkilöitään aina rujosti. Siksi heistä tulee niin eläviä. Kristiina Rikamn pysyy vaivatta Irvingin omintakeisessa, sykeröivässä rytmissä."
Marika Riikonen, Hämeen Sanomat

"Teos on kiintoisa yhdistelmä mielikuvituksellista scifi-tarinaa, yllätyksellistä dekkaria ja epäsovinnaista rakkauskuvausta."
Jari Olavi Hiltunen, Opettaja

Author(s)
Publisher
Tammi
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513172244

We also recommend