Login

Auster, Paul

Talvipäiväkirja

Auster, Paul - Talvipäiväkirja, ebook

10,80€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513169442

Paul Austerin kirjallinen ura käynnistyi vuonna 1982 julkaistusta Yksinäisyyden äärellä -teoksesta, joka kertoi hänen isästään. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin ilmestyvän Talvipäiväkirjan yhdeksi keskeisistä hahmoista nousee Austerin äiti. Auster kertoo muun muassa vanhempiensa hankalasta avioliitosta, äitinsä toisessa avioliitossa löytämästä onnesta ja miehen kuolemaa seuranneista vaikeista myöhemmistä vuosista.

Auster kertoo myös paniikkikohtauksistaan, jotka äidin kuolema laukaisi, ja käy läpi oman elämänsä vaiheita lapsuudesta nykyhetkeen ja vanhenemisen tuntoihin asti. Auster ei kaihda kipeitäkään aiheita, vaan kertoo muun muassa epäonnistuneesta ensimmäisestä avioliitostaan ja liikenneonnettomuudesta, jossa hänen toinen vaimonsa ja 15-vuotias tyttärensä olivat saada surmansa ja jonka jälkeen hän ei ole auton rattiin tarttunut. Elämän raskaita hetkiä tasapainottavat kuitenkin onnelliset muistot: kirjailijan jo pikkupoikana alkanut rakkaus baseballiin, matkat maailmalla, kirjat ja ystävät – ja ennen kaikkea kolmikymmenvuotinen suhde hänen toiseen vaimoonsa, kirjailija Siri Hustvedtiin.

"Talvipäiväkirja on taattua Austeria"
– Hannu Waarala, Savon Sanomat 29.10.2012

"Tapa kirjoittaa tiivistä, selkeää proosaa, joka kuitenkin avaa ajatuksia moniin suuntiin, on edelleen Austerin hallinnassa. — — Kiinnostavaa ja uutta Talvipäiväkirjassa on sen kerronnan muoto: hauska ja tarkka, etäännyttävä sinä-muoto. Kirjailija kertoo itsestään sinänä, hän ikään kuin juttelee itselleen, tarkkailee itseään ulkopuolelta, kuin hän siten olisi rehellisempi ja tarkkanäköisempi oman itsensä suhteen."
– Marjaana Roponen, Hämeen Sanomat 28.10.2012

"Talvipäiväkirja on hieno, rehellinen katsaus Paul Austerin elämään. Uppouduin kirjan kauniiseen, rikkaaseen kieleen ja Austerin taitavaan kerrontaan. Austerin fanit - toki kaikki muutkin - lukekaa tämä!"
– Sanna, luettuasaso.blogspot.fi 21.9.2012

"Talvipäiväkirja oli lukukokemuksena aivan loistava. Kieli on kaunista ja runollistakin, mutta ei pröystäilevää tai kikkailevaa, sellaista joka todella osuu ja uppoaa minuun. Austerin tyyli on rakastettavan tarkkaa, hän osaa pukea ilmiömäisesti ajatukset sanoiksi. Talvipäiväkirja vahvisti sen, että Paul Auster on yksi suosikkikirjailijoistani."
– Tuulia, lukutuulia.blogspot.fi 20.9.2012

"Hyvää kirjassa on rutkasti"
– Juhani Brander, Satakunnan Kansa 17.11.2012

"Kerronta pomppii sujuvasti menneiden ja nykyhetken välillä, niin että elämäntarinaa keritään hitaasti auki. – – Erkki Jukarainen kirjoittaa tasaisen varmasti suomeksi Austerin koruttomat pohdinnat ja miehisen maailman."
– Elina Siltanen, Turun Sanomat 24.11.2012

"Auster kirjoittaa aina taiturimaisesti, tällä kertaa yksikön toisessa persoonassa. Hän tarkastelee itseään ikään kuin käsivarren mitan päästä ja avautuu samalla liikuttavasti isäsuhteestaan, naisistaan ja horjuvasta terveydestään. Miehellä on mitä muistella."
– AV, Ilta-Sanomat 24.11.2012

"Suositun kirjailijan rehellisen tuntuisessa muistelmateoksessa palataan Austerin lapsuuteen ja nuoruuteen ja seurataan miehen monipolvista tietä kirjailijaksi. Teoksesta huokuu poikkeuksellista lämpöä."
– ELLE 2013/1

"Kirjailijan elämässä riittää niin paljon draamaa, että kirja tempaisee mukaansa, vaikkei herra olisikaan entuudestaan tuttu."
– Martta Kaukonen, Ilona 2012/50

"Talvipäiväkirjassa kolahtaa rehellisyys. Tämä kirja on totta. Paul Auster riisuutuu ilkialastomaksi ja paljastaa lukijalle lapsuuden kuhmunsa, nuoruuden arpensa ja ikääntyvän kehonsa krempat."
– Heidi Lakkala, Lapin Kansa 4.1.2013

"Kirjan viehätys piilee siinä, että isot ja pienet elämän tapahtumat ovat tasaveroisessa asemassa."
– Leena-Maija Tuominen, Eläkkeensaaja 2013/2

"Paul Auster osaa ja uskaltaa. Ensi kertaa hän päästää lukijansa lähietäisyydelle, ja se kannattaa,"br>– Henna Salmela, Esse 36/2013

Author(s)
Publisher
Tammi
Publication year
2013
Language
fi
Edition
1
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513169442

We also recommend