Login

Kiminkinen, Tapani

Liekeissä!: Maalaislääkärin elämänkipinät

Kiminkinen, Tapani - Liekeissä!: Maalaislääkärin elämänkipinät, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789513160128

Maalaislääkärin elämänkipinät kertovat sytyttäjistä ja sammuttajista, joita meillä jokaisella löytyy lähipiiristämme. Ne voivat olla ihmisiä tai ne voivat olla asioita. Tunnet kyllä, kun kohtaat jommankumman.

Kauneinkin ruusu kätkee sisälleen piikin ja rajaton, toivoa täynnä oleva riemu saattaa äkkiä vaihtua lohduttomaksi suruksi. Tämä on luonnon ja elämän ankara laki, jota ihminen ei kykene loputtomista ja toivottomista yrityksistään huolimatta uhmaamaan. Ilo ja suru, rakkaus ja välinpitämättömyys, elämä ja kuolema ovat osa todellisuuttamme ja vääjäämättä aina keskuudessamme.

Kirjassa kuvataan arjen elämisenarvoisia hetkiä ja katsotaan myös mitalin toista puolta: arjen saa myös helposti sammumaan. Onni löytyy usein lähempää kuin luulemmekaan hetkistä, tunteista ja tunnelmista. Niihin ei ole mahdollista takertua, vaan niistä on päästettävä irti: on pystyttävä hyväksymään hetken ainutlaatuisuus. Kun tämän ymmärtää, on mahdollista elää syvemmin tätä päivää juuri sitä, mikä meillä aivan varmasti vielä on.

Elämän aika on juuri nyt. Sytymmekö yhdessä auringon kanssa terälehdet äärimmilleen auenneina vai jäämmekö varjoon laskevan auringon maahan?

Arvosteluotteita

"Kirjan tarkoitus on saada lukija selkä seinää vasten miettimään niitä oman elämänsä arvoja, joita ehkä liiankin kipeinä haudataan tietoisuuden tuolle puolen."

Pekka Vanhala, ww.senäjokinen.fi 30.1.2010

"Kiminkinen puhuu kirjassaan muun muassa siitä, miten läheisen voi sammuttaa vähättelevillä sanoilla tai jopa väkivallalla. Yhtä hyvin toista voi kannustaa ylöspäin."

Jaana Laitinen, Helsingin Sanomat 25.1.2010

"Kiminkisen puheenvuoro on tervetullut tämän hetken kitkerässä raastupatilanteessa!"

Pekka Vanhala, Tanotorvi 17.2.2010

Author(s)
Publisher
Tammi
Publication year
2010
Language
fi
Edition
1
Page amount
144 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Medicine, Health Care, Mode
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789513160128

Similar titles