Login

Pättikangas, Eira

Kuinka monta iltaa

Pättikangas, Eira - Kuinka monta iltaa, ebook

34,50€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789512358137

Kukaan ei ole voinut olla huomaamatta, millaista vispilänkauppaa myllärin juuri armeijasta päässeellä Aksulla on kauppiaan Lillin kanssa. Mutta kun kylän nuoret miehet perustavat tanssiorkesterin, Lilli keksitään sen laulusolistiksi, ja nii tyttöä viedään. Kesän aikana kylän vanhapiikaompelijakin tuntuu puhkeavan kukkaan mökissään, kun sen ohi kulkevaa tietä aletaan leventää. Tietyömaa tuo mukavan ja avuliaan kortteerivieraan myös Taka-Mäkkin Tyyralle. Mutta entä sitten, kun syksy saapuu ja tie on valmis?

Eira Pättikankaan uusi romaani vie lukijan lähelle nykyaikaa, 1950-luvulle, jolloin nuorison uudet muotivillitykset alkavat ravisuttaa rauhallista pohjalaiskylääkin. Vanhempi väki seuraa nuorten ilonpitoa hiukan paheksuen sivummalta, mutta kesäisissä iltamissa nousee ikääntyneemmänkin jalka kumman kevyesti. Vahvaluontoiset, mutta myös hiukan helpommin särkyvät naiset ovat jälleen kirjailijan oivaltavassa tarkastetlussa, ja tuttua on myös eloisa, aito puheenparsi.

Keywords: romaanit, maaseuturomaanit, aikakausiromaanit, murrekirjallisuus, pohjalaismurteet, ajankuvaus, sosiaaliset normit, ihastus, nuoret aikuiset, viihdeorkesterit, perustaminen, tienrakennus, kylät, yhteisöt, muutos, kesä, kaunokirjallisuus, Etelä-Pohjanmaa, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Karisto
Publication year
2014
Language
fi
Edition
1
Page amount
320 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789512358137

We also recommend