Login

Liikanen, Erkki

Olin joukon nuorin

Liikanen, Erkki - Olin joukon nuorin, ebook

22,80€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789511347903

Savolaispojan matka Mikkelin Lähemäeltä Brysseliin

Omaelämäkerrallisessa teoksessaan Erkki Liikanen kuvaa Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhansopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin ja oli siksi yleensä joukon nuorin.

Kirjassa Suomi kehittyy ja uskonnollisessa perheessä varttuva nuori mies käy läpi monia koettelemuksia, löytää elämänsä rakkauden ja lähtee mukaan politiikkaan. 1970- ja 1980-luvuilla Liikanen toimii SDP:n ja valtakunnan sisäpiirissä ja nousee sen jälkeen valtiovarainministeriksi ja suurlähettilääksi Brysseliin. Kertomuksen kaari ulottuu vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyy Euroopan unioniin ja Liikasesta tulee ensimmäinen suomalainen komissaari.

Kirja valottaa monipuolisesti Suomen lähihistoriaa ja vallankäytön kulisseja savolaisen huumorin siivittämänä. Teos tarjoaa vastauksia moniin suomalaisen politiikan avainkysymyksiin.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Keywords: poliittinen historia, Erkki Liikanen, eduskuntatyö, elämäkerta, kansanedustajat, muistelmat, poliitikot, sosialidemokraatit, työväenliike, vallankäyttö, valta

Author(s)
Publisher
Otava
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Page amount
352 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789511347903

Similar titles